DIF

Färjestad vill återta kommandot i matchserien

10 april 2019 11:30
#FBKDIF

• Michael Lindqvist och Jesse Virtanen hade, trots förlusten på Hovet, fina insatser senast. Lindqvist stod för två mål och en assist medan den finska backen noterades för tre framspelningar. De båda är dessutom poängbäst i SM-slutspelet med sina nio poäng vardera.

• Färjestad ledde länge måndagens match och hade 0-2 i slutet av den andra perioden, men föll till slut med 5-3. Vi kan nog kallt räkna med ett revanschsuget hemmalag.

• Den offensive backen Linus Hultström var högst bidragande till Djurgårdens vändning senast med tre poäng. Han reducerade först till 1-2 i powerplay, assisterade sedan till 2-2 och satte sedan 3-2 med ännu ett mål i numerärt överläge.

• Axel Jonsson-Fjällby har efter en lite tyngre period i SHL stått för tre mål, tre assist och totalt sex poäng på åtta matcher i SM-slutspelet. Han är tillsammans med tidigare nämnde Hultström poängbäst hos stockholmarna.