Sellgren frälste Luleå sent: "Början på en vändning"

11 april 2019 21:55
#LHFFHC

Stort spelövertag och gott om chanser - men målen såg länge ut att bli lika få som senast. Då reste sig Luleå, svarade för en stark vändning och besegrade Frölunda med 3-1. Stor matchvinnare blev backen Jesper Sellgren.

Två raka förluster mot Frölunda och en finaldröm som sakta började att glida ur händerna. Det tänkte inte Luleå acceptera, och hemma i Coop Norrbotten Arena släppte laget lös sina krafter redan från nedsläpp. De inledande minuterna av det tredje semifinalmötet dominerades stort av Luleå, som vällde fram i sina attacker. Austin Farley kom allra närmast men fick inte till avslutet.

Då, mitt i Luleåpressen, slarvade hemmalaget med ett byte. Simon Hjalmarsson bröt vid egen blålinje och friställde Max Friberg som ren från halva planen inte gjorde något misstag utan skickade dit 0-1 via stolpen. Erik Gustafsson var nära att omedelbart replikera, men Johan Mattsson var på skottet som tog i målramen. Efter den tillbakatryckta starten växte sedan Frölunda in alltmer och laget höll sin ledning fram till periodvilan.

Sent avgörande - men Frölunda fortfarande i ledning

Mittenakten fick sedan Luleå inleda i powerplay - och återigen var Farley mycket nära att snabbt hitta rätt. Ännu närmare var hemmalaget ett mål när Emil Larsson spelades fram till öppet nät, bara för att pricka en medspelare i vägen. Matchbilden styrdes fullständigt av Luleå, som trots mängder av chanser och trots ett straffslag inte kunde överlista en gigantisk Johan Mattsson.

Knappt fem minuter in i slutperioden kom till sist det förlösande målet. Ett skott från Gustafsson ledde till retur där Jack Connolly höll sig framme, knackade dit 1-1 och fick hemmaborgen att explodera. Målet såg länge ut att ge förlängning, även om Ryan Lasch gick miste om att utnyttja ett friläge som Joel Lassinantti stoppade.

Men när matchklockan tickade upp mot 18 spelade minuter fick Luleå tryck, Farley skapade oreda runt målgården och i kalabaliken som följde landade pucken hos Jesper Sellgren. Backen siktade in sig och hittade luckan i Frölundas försvarsmur till 2-1. Karl Fabricius punkterade sedan tillställningen i öppen kasse och Luleå tog den viktiga segern som betyder reducering i semifinalserien.

– Det är riktigt skönt att vi får med oss den här matchen! Nu kommer vi bara att gå för det. Vinsten kan göra att tåget börjar att rulla, det här är början på en vändning, lovade matchvinnaren Sellgren i intervju med C More.