• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda en seger från final - kan avgöra i Norrbotten

15 april 2019 11:30
#LHFFHC


  • Det blev en tung förlust för Luleå Hockey under lördagens besök i Scandinavium. Norrbottningarna fick återigen åka hem tomhämta på såväl en seger som mål framåt. Nu siktar laget på att istället få hemmajubla på nytt och reducera matchserien i COOP Norrbotten Arena.
  • Lagkaptenen Erik Gustafsson har varit ledande i Luleå hela säsongen och även fått speltid därefter. Under lördagen återfanns han på isen i 29 minuter och 32 sekunder. Backens snitt i SM-slutspelet ligger på 27:40.
  • Robin Kovacs och Emil Larsson är de som har skjutit flest skott på mål i Luleå under slutspelet. Den förstnämnde har fått iväg 25 avslut på motståndarmålvakten och gjort två mål. Larsson har noterats för fyra mål på 23 skott, vilket gör honom till den mest effektive spelaren i matchserien.
  • Luleå har fortsatt inte släppt in något mål i numerärt underläge på hemmaplan i slutspelet. Vid samtliga åtta tillfällen har norrbottningarna täppt igen sin box.

  • Frölunda har klivit fram och skaffat sig ett flertal matchbollar i kampen om en finalplats. Under lördagen förlängde göteborgarna sin starka hemmarad och vann med klara 3-0, vilket betyder att ställningen nu är 3-1.
  • Rhett Rakhshani och Jakob Moverare stod för två poäng vardera senast - ett mål och en assist. Den förstnämnde är poängbäst i såväl Frölunda som i matchserien med sina tio poäng (4+6).
  • Unge Samuel Fagemo, en av de tre framröstade kandidaterna till Årets Rookie denna säsong, hängde in sitt första slutspelsmål när han utökade Frölundas ledning till 2-0 i mittperioden.
  • Johan Mattsson spikade igen för andra raka gången mot Luleå på hemmaplan och har nu 94,21 i räddningsprocent - fortsatt bäst i SM-slutspelet.