• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda med guld i sikte - kan Djurgården svara?

2 maj 2019 11:30
#DIFFHC


– Seger eller grusade drömmar. Pressen är stor på Djurgården efter tisdagens tunga, och klara, förlust i Scandinavium. SM-gulddrömmen lever på en skör tråd när laget vänder hem till huvudstaden.

– Med underläge 2-3 i matcher krävs det två raka vinster från Djurgårdens sida. Senaste lag att lyckas med den bedriften i en SM-final var HV71, våren 2017.

Jakob Lilja visade framfötterna i förlustmötet senast och svarade för både mål och assist. Det andra målet stod Niclas Bergfors för, som hittat nätet två matcher i rad.

Jacob Josefson klev av i tisdags med skadekänningar, men Djurgården har uttalat att kaptenen ska spela ikväll.

– Endast en seger skiljer nu Frölunda från klubbens femte SM-titel. Laget tog ett gigantiskt kliv mot guldet i tisdags, genom att krossa Djurgården med 6-2.

– Lagkapten Joel Lundqvist öppnade där målskyttet. Ikväll är det även Lundqvist som vid Frölundavinst väntas bli först ut att lyfta Le Mat-pokalen mot Globens tak.

Ryan Lasch hade som vanligt ett finger med i det offensiva spelet vid storsegern senast. Amerikanen spelade fram Lundqvist till 1-0 och gjorde själv 2-0, något som ger Lasch totalt 18 poäng i SM-slutspelet.

– Finalseriens två tidigare bortamöten har slutat i förlust, en trend som Frölunda nu siktar på att bryta i sin guldjakt.