• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Kvalkampen börjar - rivalerna drömmer om SHL

28 mars 2019 11:00
Direktkval till SHL

Två säsonger i följd har de gjort upp i direktkvalet - och två gånger om har Mora stått som segrare. Nu är Leksand på jakt efter både revansch och avancemang när Daladuon gör upp om en SHL-plats.


Mora, notera att:

– Detta blir tredje säsongen i rad då laget gör upp med Leksand om en plats i SHL. Mora har de senaste två åren säkrat SHL-spel via 4-2 i matcher 2017 och klara 4-1 i matcher 2018.

– Spencer Abbott var Moras vassaste poängspelare i SHL:s grundserie denna säsong. Kanadensaren slog till med sju mål och hela 29 assist, femte mest i hela SHL.

– Mats Lusth klev förra våren in i Morabåset lagom till kvalspelet mot just Leksand. Då guidade Lusth sin moderklubb till seger, nu ska han försöka att göra det igen i vad som blir hans sista matcher på tränarbänken.

Leksand, notera att:

– Vägen hit har varit både lång och krokig, men Leksand har vuxit i takt med säsongen. Förstaplats i slutspelsserien följdes upp av klara 2-0 i matcher mot AIK i playoffspelet.

– Leksand krossade där motståndet med 2-1 på bortais och därefter överlägsna 7-2 i hemmamötet. Martin Karlsson svarade för två mål och en assist i matchserien.

– Tränare sedan i höstas är Roger Melin, som verkligen fått fart på Leksand igen. Nu står den klassiska Dalaklubben bara fyra vinster från SHL-spel.