• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Idag 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Kvalkampen börjar - rivalerna drömmer om SHL

28 mars 2019 11:00
Direktkval till SHL

Två säsonger i följd har de gjort upp i direktkvalet - och två gånger om har Mora stått som segrare. Nu är Leksand på jakt efter både revansch och avancemang när Daladuon gör upp om en SHL-plats.


Mora, notera att:

– Detta blir tredje säsongen i rad då laget gör upp med Leksand om en plats i SHL. Mora har de senaste två åren säkrat SHL-spel via 4-2 i matcher 2017 och klara 4-1 i matcher 2018.

– Spencer Abbott var Moras vassaste poängspelare i SHL:s grundserie denna säsong. Kanadensaren slog till med sju mål och hela 29 assist, femte mest i hela SHL.

– Mats Lusth klev förra våren in i Morabåset lagom till kvalspelet mot just Leksand. Då guidade Lusth sin moderklubb till seger, nu ska han försöka att göra det igen i vad som blir hans sista matcher på tränarbänken.

Leksand, notera att:

– Vägen hit har varit både lång och krokig, men Leksand har vuxit i takt med säsongen. Förstaplats i slutspelsserien följdes upp av klara 2-0 i matcher mot AIK i playoffspelet.

– Leksand krossade där motståndet med 2-1 på bortais och därefter överlägsna 7-2 i hemmamötet. Martin Karlsson svarade för två mål och en assist i matchserien.

– Tränare sedan i höstas är Roger Melin, som verkligen fått fart på Leksand igen. Nu står den klassiska Dalaklubben bara fyra vinster från SHL-spel.