Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Bailey ska väcka Mora - chans att replikera

1 april 2019 11:00
Direktkval till SHL

I två raka matcher har Leksand sprungit ifrån, skaffat sig klara ledningar och hållit undan till seger. Nu vilar pressen på Mora som i det tredje kvalmötet vill ta upp kampen om nästa säsongs SHL-plats.


Mora, notera att:

– Laget föll under lördagen för andra kvalmatchen i rad. 3-4 slutade bortamötet med Leksand, där Mora återigen var nära att hämta upp ett stort underläge.

– Matt Bailey var drivande i lagets comeback och svarade för tre assist - ett till varje Moramål.

– Målen gjordes i sin tur av försvarstrion Viktor Amnér, Jonathan Carlsson och Ryan Johnston. Amnér fanns för övrigt med i Leksandstruppen när rivalen spelade sig upp till SHL våren 2016.

Leksand, notera att:

– Två matcher, två riktiga rivstarter och till sist två segrar. Leksand har skruvat åt ett ordentligt grepp om den här direktkvalserien och är nu bara två vinster från SHL-spel.

– Hemma i lördags trampade laget ifrån till 3-0 halvvägs in i mittperioden. Det var andra matchen i rad där Leksand kopplade en tremålsledning, men precis som i mötet innan höll laget på att tappa försprånget.

– Anton Karlsson agerade segerskytt och hjälte med sitt 4-2 i slutperioden. Leksand vann slutligen med 4-3.

– Seger ikväll igen över Mora innebär att Leksand i så fall tar ledningen med 3-0. Det skulle ge Dalalaget ett kraftigt slagläge.