TIK

Oskarshamn kvitterade mot Timrå

2 april 2019 22:01
#IKOTIK

Efter en lugn inledning exploderade mötet mellan Oskarshamn och Timrå i slutperioden. Till slut stod hemmalaget som segrare och siffrorna skrevs till 5-2

Även om lagen försökte skapa lägen blev den första perioden ganska tilltäppt. En utvisning på gästernas Christoffer Jansson gav hemmalaget initiativet och Nolan Zajac och Arsi Piispanen skapade vissa farligheter. En puck gick också i mål, men Joakim Thelins fullträff med 38 sekunder kvar av perioden dömdes bort efter videobedömning. Skotten vanns av Oskarshamn: 7-4.

– Målburen var inte i position så jag antar att det är rätt beslut. Stundtals spelar vi bra, men vi släpper till mycket lägen så det kan bli lite bättre, sa Ludvig Rensfeldt i Timrå till C More.

Joakim Thelin var inte alltför besviken och gav också sin syn på det lägre tempot. – Det är klart att vi hellre hade gått in i ledning än med 0-0. Det är kanske lite trötta kroppar i båda lagen, vi har spelat mycket övertid sa han till C More.

Tempohöjning i mittperioden

Gästerna trampade igång ett högre tempo och Oskarshamn var inte sena att svara upp på det. Vilmos Gallo testade ett par gånger innan en utvisning på Joakim Thelin efter 11:22 gjorde att tempot höjdes markant. I slutet av den utvisningen skapade Timrå ett trippelläge men Christoffer Rifalk visade hela registret och stoppade samtliga möjligheter. Därefter vände spelet och den nyss utvisade Thelin fick ett friläge men skottet gick utanför.

Oskarshamn behöll initiativet en stund och det gav resultat när Oskar Nilssons direktskott från blålinjen styrdes in av Mattias Sointu till 1-0. Men om det är något vi lärt oss än så länge så är det att det kan komma sena mål i perioderna. Och det gjorde det när Gustav Nielsen pricksköt gästernas kvittering högt över Rifalks högra axel från distans.

– Det var skönt att få det målet och få lite grann att jobba på inför den sista perioden. Nu har vi allt att vinna inför sista, sa Nielsen till C More i paus.

Händelserik tredjeperiod

Men den tredje perioden var inte ens två miunter gammal när Matias Sointu gave hemmalaget ledningen. Sointu petade till en puck från nära håll som tog en oanad bana över Niklas Svedbergs vänstra axel. Gästerna bjöds dock in i matchen när John Dahlström skickade en puck över plexiglaset och fick två minuter på botbänken. Men kvitteringen uteblev och istället kunde samme Dahlström göra 3-1 efter 7:17, på sekunden tre minuter efter han drog på sig utvisningen.

Men målfyrverkeriet hade bara börjat. 4-1 gjorde Jonas ENgström när han lyfte in 4-1 från nära håll. Då stod klockan på 11:18. Timrå fick viss kontakt när Filip Hållander och Anton Wedin växelspelade sig igenom Oskarshamnsförsvaret innan Hållander fint kunde lägga in 4-2. Men bara 53 sekunder senare, med 14:03 på klockan, släckte Oskarshamn tillställningen när John Dahlström gjorde sitt andra mål för aftonen.

Därefter tog känlsorna över och lagen markerade mest revir inför nästkommande batalj. Segersiffrorna skrevs till 5-2 för Oskarshamn. En trend bröts och en är fortsatt vid liv i den här matchserien: Det blev inte förlängning, men hemmalagen håller fortet.

– Jag är oerhört besviken på den prestation vi gör idag. Jag tycker att vi gjorde vår bästa match här senast. Vi gör vår kanske sämsta match idag. Tyvärr är det ganska många spelare som ska leda laget som inte är här idag, sa Timrås tränare Fredric Andersson till C More.