Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Måstematch för Mora - Leksand kan knipa SHL-platsen

5 april 2019 11:00
Direktkval till SHL

Det är kniven mot strupen för Mora ikväll när Leksand kommer på besök. Hemmalaget måste vinna för att fortfarande ha chans att försvara sin plats i SHL - vinner Leksand ikväll är det rivalen som kniper en SHL-plats till kommande säsong.


Mora, notera att:

– Ryan Johnston spelade mest av alla i Mora i den senaste matchen - 23 minuter och 22 sekunder. Johnston noterades dessutom för en assist.

– Mathias Bromé svarade för Moras enda mål senast och var den som tillsammans med John Persson sköt flest skott på mål - tre skott var.

– Moras Christian Engstrand hade att göra under onsdagens möte, målvakten räddade 39 av 41 skott.

Leksand, notera att:

– Thomas Valkvae-Olsen låg bakom båda Leksans mål senast. Norrmannen gav Leksingarna ledningen med 1-0 drygt fyra och en halv minut in i mittenakten. Och passade sedan fram till Johan Porsbergers avgörande mål med drygt tre minuter kvar av matchen.

– Mattias Karlsson hade mest istid i Leksand med sina 22 minuter och 41 sekunder, och hade dessutom sex skott på mål. Karlsson och Daniel Gunnarsson var de enda spelarna som hade mer än 20 minuter speltid.

– Axel Brage stoppade under onsdagen 24 skott och släppte bara en puck förbi sig - vilket innebär en räddningsprocent på 96,00.