Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

Historisk match för Oskarshamn

13 september 2019 15:00
#SKEIKO

För första gången någonsin ska Oskarshamn spela i högstaligan. I den historiska debuten ställs nykomlingen mot Skellefteå.


  • Oskarshamn har aldrig tidigare spelat i Elitserien/SHL, men nu är det alltså dags. IKO tog bussen mot Skellefteå redan i torsdags för att träna i Uppsala. Sedan går flyget norrut under fredagen.
  • Matchen blir extra speciell för Johan Alm, som är fostrad i Skellefteå och har två SM-guld med klubben. Nu tillhör han Oskarshammn.
  • Skellefteås senaste värvning Pontus Widerström har ett förflutet i Oskarshamn. Under två säsonger var han utlånad från Frölunda till IKO.
  • Skellefteå har på fyra CHL-matcher vunnit tre och ligger för tillfället tvåa i sin grupp.

CITATEN

"Det ska bli riktigt roligt att komma till Skellefteå som är en jättebra klubb. Jag är grymt taggad", säger nyförvärvet Pontus Widerström till klubbens hemsida.

"Jag tycker att gruppen har satt sig bra. Det har varit ett gäng under sommaren som har kört fysträningen och varit tajta i den biten. Sen tillkom det fyra nordamerikaner i början på augusti och där vi senare tog ett beslut att två av dessa fick lämna. Efter det har det tillkommit fyra spelare som kommer att tillföra en enorm rutin och erfarenhet för vårt unga lag", säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida.