Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Luleå
LHF

Bromé och Gustafsson vände för Örebro

17 september 2019 22:00
#ÖRELHF

Örebro plockade sin andra raka seger - och återigen var det med Mathias Bromé och Glenn Gustafsson i huvudrollerna. Duon svarade för varsitt mål mot Luleå när underläge förvandlades till vinst inför hemmafansen.


Sagt efter matchen

– Det var tight kändes det som. Lite slarvigt spel för vår del, men Dominik spelar sjukt bra i mål!, berömde Örebros segerskytt Glenn Gustafsson i C More.

– Det är tufft att spela mycket boxplay, det blir svårt att jobba sig in. De gör ju 2-1 också på en avvaktande utvisning. Sen trycker vi på och har lite chanser, men vi kan bättre än så här. Vi måste komma till mer avslut, analyserade Luleås Niklas Olausson i C More.

Örebro Hockey

– Kvitteringsmålet i mittperioden innebar Mathias Bromés tredje fullträff på bara två matcher. Det uppsnackade nyförvärvet har minst sagt fått en bra start i Örebrodressen.

– En annan som inlett säsongen fint är Glenn Gustafsson. Forwarden slog till för andra matchen i följd, denna gång med segermålet.

Dominik Furch svarade för en stark insats mellan stolparna och räddade 22 av 23 skott.

– Segern säkrades inför 5500 åskådare i ett slutsålt Behrn Arena.

– Örebro Hockey är ett av tre lag i SHL med maximala sex poäng.

Luleå Hockey

Robin Kovacs stod för målet, framspelad av Niklas Olausson.

– Det var Olaussons tredje poäng på två spelade matcher. Centern har 1+2, vilket innebär att han varit direkt involverad i tre av Luleås fyra gjorda mål.

– Backparet med Erik Gustafsson och Nils Lundkvist matchades hårt. Gustafsson nådde upp i 27:14, medan Lundkvist spelade 26:31.

Isac Brännström visade framfötterna i offensiven. Forwarden hade fyra skott på mål i förlustmötet.

– Luleå placerar sig efter matchen på sjunde plats i tabellen, med tre inspelade poäng.