Tre mål inom 90 sekunder när Örebro bröt sin förlustsvit

3 oktober 2019 22:03
#ÖREBIF

Örebro kom till kvällens match med fyra raka förluster, men den sviten bröt närkingarna mot Brynäs. Segern grundlades i början av tredje perioden där Örebro gick från 2-1 till 5-1 inom loppet av 90 sekunder. En av de stora segerorganisatörerna var Marcus Weinstock, som gjorde två mål.

Sagt efter matcher:

• Skönt att vi får utdelning för vårt hårda jobb. När man får det är det kul att spela. Riktigt roligt. När vi gör 3-1 rullar det på rätt bra, sa Örebros Mathias Bromé till C More.

• Det spelar ingen roll när man inte går ut och är påkopplad när vi har ett jätteläge, 1-2 borta. Då måste du se till att du är redo när du sätter skridskorna i isen. Det är ingen nyhet, det är nummer ett.", sa Brynäs tränare Magnus Sundquist till C More.

• Glenn Gustafsson gjorde mål i de två första matcherna, och efter fyra mållösa matcher blev han målskytt igen.
  • Tolv spelare i Örebro kom med i poängprotokollet den här kvällen.
  • Örebro gick från 2-1 till 5-1 på en minut och 30 sekunder i tredje perioden.
  • Örebro sköt åtta skott på mål i tredje perioden - fyra gick i mål.
  • Örbro bröt sin förlustsvit på fyra raka matcher.

• Anton Rödin spelade fram till Samuel Asklöfs reducering och har nu tre assistpoäng på de två senaste matcherna.
  • Brynäs hade fem powerplay, men gjorde inget mål i den spelformen.
  • Jonathan Sigalet spelade 22 minuter och 30 sekunder, vilket var mest av samtliga spelare i Gävlelaget.
  • Josef Ingman sköt fem skott på mål, och med det var han skottvilligast i den här matchen.
  • Brynäs har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.