Alvarez matchvinnare när Skellefteå vände

3 oktober 2019 22:00
#SKELHC

Linköping jagade säsongens första poäng på bortaplan och tog också ledningen, men Skellefteå kom i kapp och förbi. Robin Alvarez blev matchvinnare när han satte 2-1-målet sex minuter in i tredje perioden. Därmed är västerbottningarna ny trea i tabellen.

Sagt efter matchen:

• Det är bra för moralen. Vi krigar på. Jag tycker inte att vi spelar så bra som vi kan, men vi tar vinster. Vi har mycket att fila på. Mycket kan bli bättre", sa Skellefteås forward Robin Alvarez till C More.

-Det här var surt. Vi gör en bra bortamatch, krigar på och skapar lägen som jag tycker vi borde göra fler mål på. Deras powerplay skapar myckt för dem. I det stora hela en bra bortamatch, men vi behöver göra fler mål, sa LHC:s tränare Bert Robertsson till C More.

Skellefteå AIK

• Adam Pettersson gjorde sin 400:e match i Skellefteå och firade med att sätta kvitteringen till 1-1.
  • Jonatan Berggren missade ett friläge i andra perioden, men revanscherade sig när han stod för förarbetet till Adam Petterssons mål.
  • Jonathan Pudas och Joakim Lindström var spelarna i Skellefteå som spelade över 20 minuter.
  • Skellefteå har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.
  • Linus Lindström satte 3-1-pucken och har nu gjort tre mål på sju matcher, lika många som han gjorde på hela förra säsongen.

Linköping HC

• Andrew Gordon trodde att han hade gett Linköping ledningen i den första perioden, men efter videogranskning dömdes det bort.
  • 1-0 kom i stället genom Olle Lycksell, och därmed gick han upp som etta i den interna poängligan (fyra poäng).
  • Linköping har fortfarande inte tagit någon poäng på bortaplan.
  • LHC är det lag som har släppt in flest mål i ligan, 28 stycken. Men då ska man komma ihåg att de spelat en match mer än många lag.
  • Eddie Larsson var på isen i drygt 24 minuter, mest i LHC.