• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Tvåsiffrigt och historisk seger för Färjestad

5 oktober 2019 18:10
#FBKIKO

Färjestad körde över Oskarhsamn och vann till slut med 12-0, vilket är nytt klubbrekord i SHL-sammanhang för FBK. Efter första perioden stod det 7-0 och det var första gången på drygt 15 år som ett lag gjorde sju mål i första perioden i SHL. Färjestad har nu fem vinster på de sex senaste omgångarna medan Oskarshamn har fyra raka nederlag.


Sagt efter matchen:

– Vi har pratat länge om att göra en bra match över 60 minuter. Trots att det rinner iväg i första håller vi i det i 60 minuter tycker jag. Jag tror det släpper mycket från många axlar i vårt lag i dag, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

– Jag vet inte vad man ska säga. Det är inte alls bra. I de två, tre första bytena följer vi planen. Efter 1-0-målet går all luft ur oss ser det ut som. Lite flykbeteende. Vi lämnar målvakten själv i sex av de sju målen, sa IKO:s lagkapten Johan Alm till C More efter första perioden.

Färjestad

  • Färjestad hade skjutit åtta skott på mål efter 12.30 och sex av dem gick i mål.
  • Färjestad vann första perioden med 7-0. Senast ett lag gjorde sju mål i en förstaperiod i SHL var drygt 15 år sedan, i mars 2004, då HV71 gjorde det på Modo.
  • Aldrig tidigare har Färjestad vunnit med tolv mål i SHL-sammanhang.
  • Michael Lindqvist gjorde flest poäng i matchen, två mål och två assist.
  • Arvid Holm höll karriärens första SHL-nolla när han räddade 17 skott.

Oskarshamn