Luleå bortabesegrade Skellefteå

22 oktober 2019 21:30
#SKELHF

Luleå bortabesegrade Skellefteå med 3-2. Gästerna gjorde två mål i powerplay, båda målen signerade Petter Emanuelsson, innan Tom Pyatt reducerade för hemmalaget i mittperioden. Joakim Lindström styrde in kvitteringen knappt halvvägs i slutakten. Ett bortdömt mål för hemmalaget, även det Lindström, följdes kort därefter av segermålet för gästerna när Robin Kovacs sköt gästernas tredje mål på ett friläge.

Sagt efter matchen

–Hade vi försökt att spela som vi gjorde i den sista perioden så hade vi gett oss en chans, en bättre chans i den tredje perioden, sa hemmacoachen Tommy Samuelsson till C More.

– Jag ville utnyttja min speed och täcka pucken. Jag ville få en förflyttning på målisen och det var otroligt skönt. Det är derby, mycket känslor, mycket publik. Det är bara att njuta, sa segerskytten Robin Kovacs.

Skellefteå AIK

• Målvakten Gustav Lindvall fick ett skott i masken och tvingades bryta matchen efter halva matchen.
  • Tom Pyatt gjorde sitt tredje mål för året. Noterades även för en assist.
  • Joakim Lindström bröt en sex matcher lång måltorka och gjorde sitt sjätte mål för säsongen.
  • Lindström sköt mest i matchen: Åtta skott på mål.
  • Niclas Burström spelade 23:36 minuter, mest av alla utespelare.

Luleå HF

• Gjorde sina två första mål i matchen i powerplay. Det var andra matchen i rad man gör mål i spelformen efter att bara ha gjort ett mål på 20 försök innan dess.
  • Segrade för femte gången av fem möjliga efter att man haft ledningen efter den första perioden.
  • Robin Kovacs bröt en nio matcher lång måltorka och gjorde mål i tredje raka mötet med Skellefteå.
  • Joel Lassinantti räddade 33 av 35 skott.
  • Petter Emanuelsson och Erik Gustafsson sköt fem skott på mål vardera.