Örebros Öberg avgjorde sent

9 januari 2020 21:45
#ÖREVLH

Örebro tog taktpinnen i den första perioden mot Växjö och vann skotten med 13-4. Målen uteblev och kom istället i den andra perioden där lagen delade broderligt på fullträffarna. Linus Öberg blev matchvinnarei den tredje perioden när han spikade slutresultatet 2-1.

Sagt efter matchen

– Jag fick ju gå in och göra ett hårt jobb med att börja från grunden. Det är alltid så när man har varit borta en stund. Ibland har man turen att stå på rätt plats och då är det bara att mata in pucken, sa Linus Öberg till C More.

– Det är klart att det är tufft. Det är en stentuff match och en jämn match rakt igenom. Jag tycker att vi gör vår bästa period här i sista och förlorar snöpligt, sa Växjös Daniel Rahimi.

Örebro Hockey

• Tog tredje raka segern.
  • Kristian Näkyvä gjorde sitt första mål sedan den 21 november. Hans sjunde för året.
  • Linus Öberg firade sin 22:a födelsedag en dag för sent genom att avgöra matchen. Det var hans fjärde mål för året.
  • Näkyvä klockades sedvanligt för många minuter. Spelade mest av alla utespelare: 24:31 minuter.
  • Mycket kretsade kring Näkyvä under kvällen. Han, samt Mathias Bromé, sköt flest skott på mål i Örebro: Fem stycken.

Växjö Lakers

• Har nu fyra raka förluster på bortaplan i grundserien mot Örebro.
  • Roman Horák gjorde sitt åttonde mål och 20:e poäng för säsongen. Är nu poängbäst i Växjö.
  • Viktor Fasth stoppade 30 av 32 skott. Hans räddningsprocent på hans fyra senaste matcher är nu 94,35.
  • Horák sköt fyra skott på mål - flest hos gästerna.
  • Brendan Shinnimin gick från matchen utan ett skott på mål. Det är blott andra gången denna säsong det sker.