LHC

Juvonens storspel tungan på vågen

9 januari 2020 22:06
#LIFLHC

Det var två lag med svag form som möttes i Tegera Arena på torsdagskvällen. Spelet präglades också mer av kamp och vilja än skönspel, men i tredje perioden växlade Linköping upp och såg ut att gå mot tre poäng. Men med knappt tre minuter kvar kvitterade Jonas Ahnelöv och i straffläggningen gjorde Janne Juvonen som han gjort hela matchen - spikade igen och gav Leksand två tunga poäng.

Sagt efter matchen

– Matchen är inte slut förrän slutsignalen går. Det var skönt att se pucken gå in där på slutet. Jag trivs jättebra i Leksand och vi har en riktigt bra grupp, sa en mycket nöjd Jonas Ahnelöv som kvitterade till 2-2 i slutet av tredje perioden.

– Efter första tio minuterna blir vi ganska stabila och äger matchen. Skapar många målchanser men gör få mål. Spelar bra boxplay och gör mål i powerplay. Det är väl analysen, tyckte Linköpings tränare Bert Robertsson.

Leksand

• Janne Juvonen är i toppform, på sina fyra senaste matcher hade han över 94 i räddningsprocent, och följde upp med storspel och 23 räddningar ikväll.
  • Efter två raka mållösa matcher bröt Mattias Ritola Leksands nolla när han gjorde 1-0 efter 09.46.
  • Jonas Ahnelövs kvittering till 2-2 var synnerligen viktig, och var backens femte för säsongen.
  • Leksand hade sämst skotteffektivitet i hela ligan inför matchen, men gjorde tre mål (varav ett i straffläggning) på 29 skott ikväll.
  • Tänkte toppspelaren Spencer Abbott har inte fått det att lossna i Leksand, men stod för 1+1 ikväll.

Linköping

• Linköping inkasserade sin sjunde raka förlust.
  • Broc Little hade inför matchen gjort 6 av LHC:s senaste 11 mål, men ikväll blev det "bara" två assist från amerikanen.
  • Han hade även ett skott i ribban och har därmed träffat målramen fem gånger under säsongen - bara Daniel Zaar har fler ramträffar.
  • Linköping har vunnit en av sexton bortamatcher efter ordinarie tid - det var mot Leksand 12 oktober.
  • Linköping är kvar på rätt sida kvalstrecket, men nu på målskillnad eftersom Oskarshamn gick upp på lika många poäng.