Skellefteå tog årets första seger mot Frölunda

9 januari 2020 21:30
SKELHC

En fartfylld förstaperiod mellan Skellefteå och Frölunda bjöd på fina anfall men inga mål. Fullträffarna kom istället i mittperioden där de fina anfallen resulterade i fem mål, tre för hemmalaget och två för gästerna. Skellefteå höll sedan undan Frölundas anstormning i slutet och kunde vinna med 4-2 tack vare mål i tom bur.

Sagt efter matchen

– Det är lite flyt att den går stolpe in men vi gör bra grejer. Framförallt första perioden spelar vi stabilt. Där grundlade vi segern, sa hemmalagets Jonathan Pudas till C More.

– Om du frågar efter känslan så är den riktigt dålig. Jag tycker att vi stundtals spelar bra. Vi spelar bra innan vi ger bort det sista målet. Vi är väldigt ineffektiva. Det har varit så ett tag. Vi gör lite för få mål för att överleva några misstag, sa Roger Rönnberg.

Skellefteå AIK

• Har tre raka segrar totalt och tre raka segrar hemma. På de tre senaste hemmamatcherna är målskillnaden 16-4.
  • Andreas Wingerli nätade för första gången sedan den 23 november.
  • Jonathan Pudas gjorde poäng för femte matchen i rad. På dessa matcher har backen noterats för tre mål och två assist.
  • Gustaf Lindvall hade inför matchen bäst räddningsprocent i ligan (93,24). Idag stoppade han 23 av 25 puckar (92 procent)
  • Albin Sundsvik gjorde sitt andra mål för säsongen.

Frölunda HC

• Theodor Lennström gjorde sitt tredje mål för året. Hans första fullträff sedan den 3 oktober.
  • David Printz har gjort en poäng per match de senaste tre matcherna, samtliga assist.
  • Samuel Fagemo sköt mest i Frölunda: Sex skott på mål. Ett gick in, hans åttonde fullträff för säsongen.
  • Ingen utespelare i Frölunda spelade över 20 minuter. Mest istid hade Lennström (19:01 minuter)
  • Joel Mustonen var felfri i tekningscirkeln.