Sjuttonde straffen gav Skellefteå segern

11 januari 2020 17:57
#HV71SKE

En jämn, svängig och spännande streckmatch mellan HV71 och Skellefteå bjöd på lång underhållning. Matchen avgjordes till slut i den nionde (!) omgången av straffläggningen, efter att Oscar Möller gav gästerna bonuspoängen.

– Vi blandar och ger alldeles för mycket. Vi spelar fast oss i egen zon för många gånger, det gäller att vi värderar situationerna bättre där ute. Vi kanske vill göra det där lilla extra på hemmaplan och kanske har lite bättre tålamod borta, kommenterade HV71:s lagkapten Simon Önerud i C More.

– Kul med straffar, det är roligt! Man måste våga hålla höjden och ha tålamod med fötterna. En riktigt bra bortamatch, vi släpper inte till så många chanser, tyckte den segrande målvakten Gustaf Lindvall.

• Forwarden Oscar Sundh gjorde sin 800:e match i SHL, grundserie och slutspel sammanräknat.
  • Målvakten Hugo Alnefelt gjorde sin första match från start sedan november och räddade totalt 30 skott under de fyra perioderna.
  • Blott 15 sekunder var spelade av period 2 när Simon Önerud satte matchens första mål till 1-0 via en retur.
  • Backen Eric Martinsson satte 2-2 i början av tredje perioden. Målet var hans tredje för säsongen och gav matchen en förlängning.
  • HV71 dominerade förlängningsperioden chansmässigt, men straffar avgjorde till Skellefteås fördel.

Skellefteå AIK

• I och med tvåpoängssegern för Skellefteå är nu avståndet två poäng ner till HV71 under det översta strecket i tabellen.
  • Målvakten Gustaf Lindvalls mycket goda form höll i sig i och med att han räddade 31 skott i matchen.
  • I slutet av andra perioden vände Skellefteå matchen från underläge 0-1 till ledning 2-1 på mindre än en och en halv minut.
  • Jonathan Pudas visade upp ett positivt spel och hade därtill mest istid med sina 21:46 minuter.
  • Oscar Möller avgjorde till slut matchen i den nionde omgången av straffläggningen, på den sjuttonde straffen.