IKO

"Sjutton också" för Oskarshamn i Karlstad

11 januari 2020 17:30
#FBKIKO

"Sjutton också" är ett uttryck som supportrar till Oskarshamn kan ta till efter dagens förlust med 5-1 mot Färjestad. En liten tröst var att smålänningarna efter 17 raka insläppta mål i Karlstad åtminstone lyckades göra ett mål framåt.

Sagt efter matchen

– Vi vet att vi har en bra offensiv när vi gör saker rätt, då har vi ett offensivt och starkt lag. Vi har kommit tillbaka och jobbar på ett bättre sätt, då får vi utdelning också, kommenterade Färjestads Marcus Nilsson i C More efter matchen.

– Det är ju ytterligare ett topplag vi får möta och vi mäktar inte med det. Vi skapar ändå en hel del chanser på bortaplan, men de trycker ner oss ganska friskt. Vi hämtar lite energi och faller ändå med flaggan i topp, tyckte Oskarshamns tränare Håkan Åhlund.

Färjestad BK

• FBK rivstartade med 3-0 efter åtta skott på mål i den första perioden. I det läget hade laget 15-0 mot Oskarshamn på fyra perioder på hemmais denna säsong.
  • Gustav Rydahl har i och med poängen i dagens match nu gjort poäng i åtta raka hemmamatcher.
  • Färjestad hade fem raka matcher utan insläppta mål i numerärt underläge, men fick i dag släppa in ett mål i den spelformen.
  • Tre matcher i rad har Färjestad endast släppt in ett mål på hemmais.
  • Victor Ejdsell blev målskytt igen och leder ny SHL:s skyttliga med sina 14 mål.

IK Oskarshamn

• Efter 17 raka insläppta mål i Karlstad den här säsongen kom till slut Oskarshamns första mål i Löfbergs Arena genom Tyler Kelleher i period 2.
  • Målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel hade ingen lyckad dag på jobbet när han var utanför sitt målområde, bland annat tillkom Färjestads 4-0 efter en olycklig utflykt.
  • Trots det räddade "P-W" totalt sett 24 skott i matchen.
  • Lagkaptenen Jonas Engström satt på botbänken när Färjestad gjorde matchens första mål.
  • Lagets mål tillkom i spel fem mot fyra, i ett av lagets tre tillfällen i den spelformen.