• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Vilken vändning, Leksand!

18 januari 2020 20:22
#IKOLIF

Det var definitionen av en sexpoängsmatch i Be-Ge Hockeycenter den här lördagen när Oskarshamn (12:a) tog emot Leksand (14:e). Inför den tredje perioden talade allt för hemmalaget som ledde med 2-0. Då kom Leksand ut som ett helt nytt lag och vände till seger 3-2.


Sagt efter matchen

– Det är klart att det grinar emot i sista. Jag tycker vi har tillräckligt många chanser som vi inte tar vara på. Vi blir lite små, men jag tycker inte vi har den riktiga edgen som vi hade i torsdags, så det blir en lite annan typ av match, summerade Oskarshamns tränare Håkan Åhlund matchen.

– Varje match är som en slutspelsmatch, så det var otroligt skönt. Vi har skapat otroligt mycket i många av de senaste matcherna, så vi har fortsatt tro på det och pushat varandra, sa Leksands segerskytt Fredrik Forsberg.

Oskarshamn

Leksand

  • Janne Juvonen stod för åttonde matchen i rad och var, precis som i de tidigare sju matcherna, magisk. Finländaren hade 93,33 i räddningsprocent - vilket faktiskt var en av de sämre noteringarna under dessa åtta matcher.
  • Efter fem matcher utan mål i PP ställde Leksand upp med tre backar i sitt första powerplay ikväll: Daniel Gunnarsson, Jonas Ahnelöv, Mattias Karlsson tillsammans med Jon Knuts och Martin Karlsson.
  • Och det kanske var på goda grunder? Leksands två första mål gjordes nämligen av just backar.
  • Fredrik Forsberg blev segerskytt när han kontrade in 3-2, och bröt därmed en tio matcher lång svit av mållösa matcher.
  • Leksand tog första trepoängaren sedan 28 december.