Växjö vände och vann i förlängningen

23 januari 2020 21:52
#FBKVLH

I en het match med många starka känslor hade Färjestad en tvåmålsledning med fem minuter kvar av slutperioden. Men Växjö skulle näta två gånger om inom loppet av 120 sekunder och tog tillställningen till en förlängning. Där avgjorde gästerna det hela när Ilari Melart satte sitt andra mål för kvällen, vilket innebar 4-3.

Sagt efter matchen:

– Vi har god kontroll på matchen och ska naturligtvis stänga ner och gå segrande ur den. Sedan tappar vi i sorteringen och backcheckar inte klart när de kvitterar, sa Färjestadtränaren Johan Pennerborn.

– Wow, det var en rolig match med mycket känslor och energi. Jag gillar att spela sådana matcher, sa matchhjälten Ilari Melart med ett leende.

Färjestad BK

• Färjestad åkte på sin tredje raka förlust.
  • Värmlänningarna hade vunnit samtliga tolv matcher där de haft ledningen efter period 1 - den sviten bröts i afton.
  • Gustav Rydahl nätade och har nu levererat poäng i nio raka hemmamatcher.
  • Per Åslunds mål innebar att han gjort poäng i samtliga matcher mot Växjö den här säsongen.
  • Efter fyra raka matcher med poäng lämnade poängligaledaren Marcus Nilsson isen tomhänt.

Växjö Lakers

• Växjö inkasserade andra raka vinsten.
  • Efter tre raka matcher utan mål i powerplay lyckades gästerna tända mållampan i spelformen.
  • Ilari Melart blev matchhjälte med sina två fullträffar mot sitt gamla lag.