Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebrospöket Eriksson avgjorde täta mötet: "Inget skönspel"

25 januari 2020 20:40
#DIFÖRE

Formstarka Djurgården fortsätter att rada upp segrar på hemmais. Den åttonde i följd kom på lördagen mot Örebro Hockey, ett motstånd som tvåmålsskytten Henrik Eriksson i vanlig ordning trivdes mot.


Sagt om matchen

– Vi har jobbat hårt för det här! Äntligen får vi skörda något som vi lagt ner en himla massa tid i. Det är hårt arbete som ligger bakom det, sen behöver vi fortsätta så här. Det är en bra bit upp om vi ska vara med och leka under vårkanten, sade Henrik Eriksson i C More efter Djurgårdens åttonde raka hemmaseger.

– Det här är inget skönspel, det är en kamp i 60 minuter. Vi står upp jättebra, sen är det små marginaler som i slutändan faller till Djurgårdens favör, summerade Örebrotränaren Niklas Eriksson i C More.

Djurgården

– Hemmafortet står stadigt. Örebro blev åttonde raka lag att lämna Hovet med förlust och Djurgården har tagit maximala 24 poäng i dessa hemmamatcher.

– Henrik Eriksson trivs alldeles utmärkt mot Örebro. Förra säsongen slog den assisterande kaptenen, som normalt sett inte är någon större målskytt, till med ett hattrick mot Närkelaget och ikväll blev det alltså två nya fullträffar.

– Det andra spelade Dick Axelsson elegant fram till. Nästan lika elegant som han själv lyfte dit 1-0 på friläge i första perioden, vilket var Axelssons tredje mål på lika många matcher.

Niklas Svedberg spelade även han en stor huvudroll mellan stolparna och noterade 25 räddningar, en assist och en utvisning.

– Djurgården lyfter i tabellen och är nu på kvartsfinalplats. Stockholmarna har 60 poäng, något som ger en femteplacering.

Örebro

– För tredje gången den här säsongen fick man se sig besegrade av Djurgården. En chans återstår för Örebro, som i övrigt vunnit över samtliga SHL-lag.

Jonathan Andersson stod för lagets tröstmål när han omarkerad dök upp i slottet i slutperioden. Det räckte inte till någon poäng, men däremot var målet Anderssons allra första för säsongen.

Kristian Näkyvä spelade i vanlig ordning mycket - klart mest i Örebro. Dessvärre resulterade backens 24:29 i hela fyra baklängesmål och -4 i protokollet.

– Förlusten var Örebros blott andra på den här sidan nyår.

– Kedjan med Shane Harper, Ryan Stoa och Mathias Bromé försökte i förlusten och hade tillsammans nio skott på mål.