Färjestad tog efterlängtad seger

30 januari 2020 21:40
#FBKLIF

Marcus Nilsson nätade direkt i återkomsten när han gav Färjestad ledningen i den första perioden där man även missade en straff. Leksand hängde med men det var 3-1 efter 40 minuter. Gästerna höjde tempot i slutakten, men Färjestad höll undan och vann med 4-3.

Sagt efter matchen

– Vi kommer ut bra och tar tag i matchen direkt med några jättebra anfall i första perioden. Vi borde kanske ha haft något mer där, sa hemmalagets Per Åslund.

– Jag tycker att vi gör en ganska bra - eller jämn - match i fem mot fem,sa Roger Melin till C More

Färjestad BK

• Bröt en fem matcher lång förlustsvit
  • Per Åslund noterades för TRE assistpoäng har har nu 300 poäng i Färjestad-dressen.
  • Marcus Nilsson nätade direkt i comebacken efter två matchers avstängning.
  • Oscar Lawner får vänta på sitt första SHL-mål. Han hade dubbla ramträffar under kvällen.
  • Sebastian Erixon spelade 22:38 - mest i Färjestad

Leksands IF

• Sebastian Wännström gjorde sitt första mål sedan den 19 december (tio matcher). Senast han nätade var just mot Färjestad.
  • Linus Persson, som assisterade Wännström, gjorde sin första poäng sedan den 19 december, mot Färjestad.
  • Axel Brage spelade bara första perioden mellan stolparna. Han klev sedan av skadad.
  • Daniel Gunnarsson, en av Lekands målskyttar, sköt mest hos gästerna: Fyra skott på mål.
  • Patrick Zackrisson gjorde sin andra poäng på tre matcher.