LHF

Luleå besegrade Växjö

30 januari 2020 21:51
#LHFVLH

Luleå trampade plattan i mattan direkt mot Växjö i en match som startade sent på grund av ett strömavbrott. Efter 20 minuter stod det 3-0. I den andra klev Växjö upp men det var Luleå som gjorde ytterligare mål. 5-0 efter 40 minuter blev till slut 5-1.

Sagt efter matchen

– Riktigt bra. Vi har vunnit matcher på slutet men inte spelat på riktigt det sättet vi vill. Jag är nöjd med inledningen och hur vi tar oss an matchen, sa Erik Gustafsson i Luleå till C More.

– I grund och botten spelar vi okej men det är lite trögt, sa Sam Hallam till C More inför den tredje perioden.

Luleå Hockey

• Tog sjätte raka hemmasegern.
  • Konstatin Komarek gjorde sitt första mål sedan återkomsten till Luleå.
  • Nils Lundkvist gjorde X+X och har nu gjort X+X poäng på de senaste fem matcherna. (1+4 innan dagens match)
  • Arttu Ilomäki gjorde sitt första mål sedan den 30 november.
  • Erik Gustafsson noterades för två assist.

Växjö Lakers

• Fick se sin segersvit om tre raka matcher spräckas.
  • Bytte målvakt efter fem insläppta. Viktor Andrén kom in och räddade åtta av åtta skott på de 30:14 minuter han spelade.
  • Casey Bailey gjorde sitt femte mål för säsongen och nätade för andra matchen i rad.
  • Emil Pettersson och Mikko Koivisto sköt fyra skott på mål vardera. Mest hos gästerna.
  • Ilari Melart hade sex skottförsök, varav tre på mål på 22:48 minuters istid. Mest hos gästerna.