Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Trendbrott av Färjestad - vände till seger hemma

15 februari 2020 22:50
#FBKBIF

Mållösa i nästan två perioder, sen tog det fart för Färjestad. Hemma i Löfbergs Arena gjorde laget fem mål på Brynäs och tog snabb revansch från fredagens besvikelse. Bland organisatörerna i vinsten fanns Per Åslund med två assist.


Sagt om matchen

– Vi känns jäkligt på och rejäla som lag! Det blir lättare som målvakt att värdera situationerna och läsa spelet när vi är så pass på som vi är idag. Jättekul att se och fantastiskt skönt att vinna!, kommenterade Markus Svensson Färjestadsvinsten i C More.

– De får ett snabbt mål i tredje som är jobbigt. Jag tycker ändå att vi kämpar vidare och gör 3-2. Vi försöker att få till en sista attack, men sätter inte våra lägen, analyserade Brynäsbacken Marcus Björk i C More.

Färjestad

– Det var en viktig, efterlängtad och kanske mest av allt skön seger för värmlänningarna. Inför mötet kom Färjestad från en 0-3-smäll igår mot Skellefteå och endast två vinster på sina nio senaste matcher.

Jonathon Blum öppnade målskyttet i hemmaborgen när han vispade in kvitteringen. Då hade 16.51 spelats av den andra perioden.

– Segermålet gjordes av Gustav Rydahl, som åtta minuter in i slutperioden satte punkt för ett magiskt anfall med sitt 3-1. Framspelningen stod Marcus Nilsson och Daniel Viksten för.

– Just förarbete var Per Åslunds gren i den här matchen. Forwarden låg bakom såväl Linus Johanssons 2-1 som Victor Ejdsells 4-2 med två fina assist.

– Tack vare segern tar Färjestad klivet upp till andraplats i SHL-tabellen.

Brynäs

– För sjunde matchen i rad tog Samuel Ersson startplatsen mellan Brynäs stolpar. Målvakten tackade för förtroendet genom att stoppa 28 skott, flera av räddningarna var dessutom avancerade.

Victor Söderström satte stopp för en åtta matcher lång poäng- och måltorka. Den stora backtalangen skickade dit ledningsmålet för Brynäs i numerärt överläge, Söderströms fjärde fullträff för säsongen.

– Det var backarnas kväll. Marcus Björks reducering till 3-2 innebar nyförvärvets första mål i Brynäströjan.

– Assisten där stod bland annat Tomi Sallinen för, Sallinen som även låg bakom Söderströms powerplaymål.

– Samtidigt som Brynäs föll vann Växjö i sin match och Gävlelaget är nu tillbaka under slutspelsstrecket.