Två powerplaymål lade grunden för Leksand

25 februari 2020 22:09
#FHCLIF

Leksand, med sju spelare borta, var effektiva och hade en tvåmålsledning i det försenade mötet mot Frölunda innan hemmalaget till slut fick utdelning två gånger om. Men ett matchstraff i den tredje perioden blev kostsamt för göteborgarna, då Leksand nätade dubbelt upp under det fem minuter långa powerplayspelet. Dalkarlarna tog till slut tre viktiga poäng i kampen om att undvika direktkval när slutsiffrorna skrevs till 5-2.

Sagt efter matchen:

– Det är inte bra nog, men vi är på gång i tredje och gör en godkänd match fram till femminutaren. Den blir matchavgörande och vi lyckas inte ta vara på våra chanser, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg efteråt.

– Vi gör en bra match där vi får jobba mycket defensivt men vi tar vara på våra chanser och spelar bra i powerplay. Det räcker idag. Hoppas att vi kan bygga vidare på det här, konstaterade tvåmålsskytten Daniel Gunnarsson.

Frölunda HC

• Efter att ha tagit hem de tre tidigare mötena mot Leksand den här säsongen föll Frölunda i afton.
  • De noterades för sitt tredje raka nederlag.
  • Göteborgarnas powerplayspel är stekhett: för sjätte hemmamatchen i följd tände de mållampan i spelformen.
  • Ryan Lasch har gjort poäng i sju raka matcher och dubbla assists för andra matchen i följd. Han har nu gjort 40 poäng totalt: det är fjärde säsongen i rad som amerikanen når den noteringen.
  • Joel Lundqvist gjorde sitt tionde powerplaymål för säsongen och sitt 15:e totalt.

Leksands IF

• Leksand tog sin andra raka seger - och bröt en fyra matcher lång förlustsvit på bortais.
  • Dalkarlarna är extremt formstarka i powerplay: de tre senaste matcherna har de gjort sex mål i spelformen, vilket motsvarar 54,55% lyckade försök.
  • Daniel Gunnarsson stod för dubbla fullträffar.
  • Nils Åman var företagsam i sin SHL-debut och noterades för två assists.
  • Johan Fransson levererade sin 100:e assist i SHL-sammanhang.