Linköping avgjorde i förlängningen - Lycksell matchhjälte på nytt

25 februari 2020 21:37
#MIFLHC

De tre tidigare mötena mellan Malmö och Linköping slutade med straffläggningar. Efter tre spelade perioder i det fjärde och sista mötet var det återigen likaläge - men den här gången kom den avgörande pucken i förlängningen, signerat Olle Lycksell. Slutsiffrorna skrevs till 4-3 när östgötarna tog två blytunga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Sagt efter matchen:

– Vi gör en jättedålig insats idag. Vi förlorar första perioden, där vi är utspelade. Vi spelar trögt, sakta och vill inte tävla. Jag skulle kunna fortsätta i fem minuter till. Ser det ut så här så kommer vi inte vinna en match till, sa Malmötränaren Peter Andersson efteråt.

– Superskönt att sätta dit den, jag är väldigt glad just nu. Skönt att avgöra och ta med två poäng hem till Linköping, det betyder mycket just nu, konstaterade matchhjälten Olle Lycksell.

Malmö Redhawks

• Malmö inkasserade sin tredje raka förlust.
  • För tionde matchen i rad mot Linköping skiljde uddamålet lagen åt.
  • Skåningarna fick fem powerplayförsök - varav ett som varade i fem minuter - men gick tomhänta ur spelformen för fjärde hemmamatchen i följd.
  • På Malmös andra skott på mål i mittenakten gjorde Malte Setkov sitt första mål för säsongen - och sitt andra i karriären. Backen noterades även för en assist.
  • Lars Bryggman bröt en sex matcher lång måltorka med en delikat styrning.

Linköping HC

• Efter två raka nederlag segrade Linköping igen.
  • Östgötarna vann skotten med 20-7 i den första perioden, men noterades bara för sex skott på mål efter det.
  • Adam Ginning nätade för andra gången den här säsongen och stod dessutom för en assist.
  • För åttonde matchen i följd noterades Broc Little i poängprotokollet, tack vare två assists. Framspelningarna innebär att amerikanen lyckades nå minst 40 poäng för fjärde gången i sin SHL-karriär.
  • Olle Lycksell har levererat Linköpings två senaste matchavgörande fullträffar.