Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

Komarek återigen tungan på vågen för Luleå

27 februari 2020 21:50
#LHFIKO

Nyförvärvet fortsätter att leverera. Efter två assist senast klev Konstantin Komarek ännu en gång fram för sitt Luleå. Denna gång som segerskytt, när serieledaren sänkte Oskarshamn med 4-3 i förlängning.


Sagt om matchen

– Jag tycker inte att vi gör en bra match. Vi kommer väl ut bra första en-två minuterna och sen steppar vi upp lite grann efter 1-2-målet. Men som helhet gör vi ingen bra match, menade Luleås matchvinnare Konstantin Komarek i intervju med C More.

– Det gäller att vi försöker gå tillbaka till grunderna i vårt spel. Det känns som att vi slarvat lite, men idag hittade vi tillbaka till det och det ska vi fortsätta med. Vi ska försöka att ta lite vinster och få något positivt med oss in till kvalspelet, förklarade Oskarshamns Filiph Engsund för C More efter förlusten.

Luleå

– Konstantin Komarek har verkligen hittat rätt i sin nya omgivning. Efter flytten från Malmö hade forwarden inför kvällens match noterat två mål och sex assist på tolv spelade matcher, däribland två matchavgörande assist i tisdags. Nu nöjde sig inte Komarek med det, utan i förlängningen sköt han avgörandet för Luleå.

– Serieledaren lyckades till sist brotta ner tabelljumbon och tog sin tredje raka seger.

– Backen Daniel Sondell hade två assist i vinsten, där den till 1-0-målet verkligen stack ut. Sondell skickade då en lång och svepande puck över hela isen i kortsargen, bara för att se Noel Gunler hinna först på den och istället för icing peta dit ledningen.

– Tillsammans med backkollegan Jesper Sellgren landade Sondell på +3 i plus/minus. Sellgren å sin sida svarade även för hela tre assist.

– David Rautio fick chansen mellan stolparna och trots tre insläppta mål klev målvakten fram med bland annat dubbla frilägesräddningar.

Oskarshamn

– Oturen fortsätter att grina illa för Oskarshamn. Trots stundtals ledning och en imponerande spelmässig insats blev det förlust för laget - den tionde i raden.

– Filip Karlsson säkrade dock en poäng med sin kvittering fyra minuter från slutet. Det innebär centerns första fullträff sedan ankomsten till Oskarshamn.

– Bäst plus/minus för kvällen noterade Emil Wahlberg. Backen var inne på två mål framåt och noll bakåt under sina nästan 13 spelade minuter.

– Kaptenen Jonas Engströms utjämning var en riktig kanon.

– Oskarshamn har visserligen en lång förlustrad bakom sig. Men man kan ändå glädjas åt att man över sina fyra senaste matcher spelat jämnt och tagit poäng av Skellefteå, Färjestad och nu Luleå.