Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Alsenfelt tog allt - Malmö vinnare i Örebro

27 februari 2020 22:10
#ÖREMIF

Malmö nollade Örebro i slutspelsstriden och Fredrik Händemark gjorde segermålet. Torsdagskvällens stora skånska hjälte var dock Oscar Alsenfelt, som med 33 räddningar höll säsongens sjätte nolla.


Sagt om matchen

– Jag tycker att vår tredjeperiod är bra, då släpper vi på det och får mer avslut. Vi skapar tillräckligt många och bra avslut för att få med oss poäng från den här matchen, men Malmö drog det längsta strået idag. Trycket var där, men vi hade inte tillräckligt mycket folk och trafik framför Oscar, summerade Örebros tränare Niklas Eriksson i C More.

– Ska jag vara helt ärlig tycker jag inte att vi ska titta alltför mycket mot topp sex. Det gäller istället att acceptera läget och vara ärlig mot sig själv. Till syvende och sist handlar det om att varje individ är motiverad för varje match, oavsett hur det ser ut i tabellen. Det blir tufft att nå topp sex, men sjukare saker har hänt, kommenterade Malmös målvaktshjälte Oscar Alsenfelt för C More.

Örebro

– Det här var andra matchen i följd där Närkelaget lämnade isen utan något gjort mål. Örebro hade dock en puck i nät genom Sakari Salminen i slutminuterna, men det dömdes bort efter videogranskning.

– Jonas Arntzen fick chansen i Örebromålet för kvällen och svarade för flera fina räddningar.

– Mest istid i Örebro klockades forwarden Mathias Bromé för. Bromé spelade hela 23:16, men hittade inte igenom det täta Malmöförsvaret.

– Robin Kovacs sköt allra mest i Örebro och noterade fem skott på mål.

– Formen fortsätter att peka nedåt för Örebro, som nu förlorat nio av sina elva senaste matcher.

Malmö

– Fredrik Händemarks ledningsmål i slutskedet av mittperioden blev avgörande. Kaptenens fina säsong håller därmed i sig och Händemark är nu uppe i 13 mål och 23 assist, en personlig rekordnotering.

– Personliga milstolpar är även något som Oscar Alsenfelt ägnar sig åt. Kvällens 33 räddningar innebar säsongens sjätte SHL-nolla för burväktaren.

– Han hade god hjälp av sitt försvar, där backparet med Adam Ollas Mattsson och Tobias Ekberg tillsammans klockade in på 45 spelade minuter utan insläppt mål.

– Matias Myttynen fastställde segersiffrorna till 0-2. Det var finländarens tolfte mål för säsongen.

– Vinsten gör att Malmö nu har betryggande 13 poängs försprång i kampen om en slutspelsplats.