IKO

Holtz levererade direkt i återkomsten

29 februari 2020 17:48
#DIFIKO

Efter en tids frånvaro var stortalangen Alexander Holtz tillbaka i spel för ett segrande Djurgården - och som han var det! Ett mål och en assist i första perioden bidrog till det som skulle visa sig bli en rejält svängig match på Hovet. Till slut segrade Djurgården med 5-4 mot Oskarshamn.

– Vi är långa stunder bättre än Oskarshamn, men det blir hackigt. Tredje perioden försöker vi kontrollera genom att spela utan puck, men det blir lite så där och Oskarshamn får kvittera. Vi behöver stänga matchen tidigare, men de gör det bra, tyckte Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More.

– Raggarhockey är inget dumt ord. Vi försöker väl att undvika det, för jag tror att Djurgården tjänar mer på det. Vi försökte att få stopp i anfallszonen, men det gick så där och det rann in en puck som inte var riktigt bra, konstaterade Oskarshamns tränare Per-Erik Johnsson.

Djurgården Hockey

• Inför matchen hade Djurgården 13 raka hemmasegrar, nytt klubbrekord. I dag utökades det till 14.
  • Djurgården tacklades väldigt mycket och vann den statistiken klart med 34-19.
  • Alexander Holtz var tillbaka i spel efter några veckors frånvaro och levererade direkt. Han svarade för ett mål och en assist redan i period 1.
  • Efter målet till 2-3 i mittperioden bytte Djurgården målvakt, ut gick Karri Rämö och in kom Niklas Svedberg.
  • Lagets poängbäste spelare Patrik Berglund var tillbaka i spel efter en matchs frånvaro, med ett facit på fyra tacklingar och gott om istid med 16:54 minuter.

IK Oskarshamn

• Inför matchen hade Oskarshamn tio raka förluster i bagaget. Den tunga sviten utökades i kväll till elva.
  • Nichlas Torp tacklades mest i laget med tre stycken registrerade tacklingar.
  • Oskarshamns poängbäste spelare Tyler Kelleher inledde matchen som extraforward och fick ingen istid i period 1. Däremot spelade han powerplay i andra perioden, men gick poänglös av isen.
  • Skottstatistiken i matchen slutade helt jämnt, 29-29.
  • Målvakten Richard Bachman gjorde sin tredje match från start i SHL, men lämnade redan efter tre minuter över till Daniel Rosengren på grund av skada. Ställningen var då 0-0.