• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs vann målfesten - Molin avgjorde i förlängning

29 februari 2020 21:20
#HV71BIF

Elva gjorda mål, ledning vid fem olika tillfällen och ett avgörande i förlängningen. Mötet mellan HV71 och Brynäs innehöll exakt allt och sista ordet gick till Emil Molin som håller Gävlelagets slutspelshopp vid liv.


Sagt om matchen

– Det är surt att vi tappar det här. Vi har en 4-2-ledning, då är det dåligt att tappa två poäng igen mot Brynäs, menade HV71:s Johannes Kinnvall i intervju med C More.

– Jag tycker att vi visar bra moral. Vi kommer tillbaka... ja, jag vet inte hur många gånger i matchen! Vi tar med oss den här segern och bygger vidare på det, kommenterade Brynäs matchvinnare Emil Molin i C More.

HV71

– Ledning vid tre olika tillfällen, ändå fick HV71 se sig besegrade i Kinnarps Arena. Det här var andra gången på kort tid som HV71 tappade ledning till förlust efter ordinarie tid mot just Brynäs.

– Ett glädjeämne för kvällen var annars Jönköpingslagets powerplay. Inte mindre än fyra gånger slog HV71 till i spelformen, alla fyra målen kom dessutom i mittenakten.

Lias Andersson gjorde ett av dessa och behåller sin fina form. Sedan återkomsten till HV71 har Andersson spelat nio matcher, gjort tre mål och fyra assist.

– Även Martin Thörnberg skrev in sig i målprotokollet och veteranen går mot ännu en säsong med över tio gjorda mål.

– Poängbäst i HV71 var Johannes Kinnvall. Den poängstarke backen fanns med i förararbet till det mesta och noterade tre assist.

Brynäs

– Emil Molin satte punkt för en makalös målfest. Med sin soloprestation, uppåkning och distinkta skott i förlängningen såg Molin till att skjuta 6-5 till Brynäs.

– Gävlelaget hade innan dess haft ledningen vid ett tillfälle i matchen, det i den första perioden. Då hette målskytten Greg Scott, som senare visades ut med ett matchstraff.

Oscar Birgersson utjämnade för Brynäs i mittenakten, tillbaka i spel efter att ha suttit av just Scotts utvisning. Målet var Birgerssons allra första i SHL.

– När Brynäs två gånger om hämtade ikapp till kvittering i slutperioden var det genom ingen mindre än Jacob Blomqvist, som agerade ovan dubbel målskytt.

Anton Rödin hade en stor kväll och noterade otroliga fyra assist i skymundan av alla mål.