Urladdning i andra grundlade Rögle-segern

5 mars 2020 21:53
#RBKBIF

Det var två lag som blev nollade senast som möttes i Catena Arena på torsdagskvällen. Klart mest revanschsugna såg Rögle ut som gick upp till en 2-0-ledning med bud på mer. Ett slumpmål gav Brynäs en biljett in i matchen, men när hemmalaget gick från 2-2 till 5-2 under andra halvan av andra perioden hade bortalaget inget att sätta emot. Matchen slutade 6-4 och Rögle tog viktiga poäng i jakten på placeringar i toppen av SHL-tabellen.

Sagt efter matchen

– Vi är bra offensivt idag, skapar mängder med chanser. Lite sämre defensivt än vi skulle vilja vara, men vi ska inte klaga. Man måste vara ödmjuk inför varje match, men har vi sån här offensiv ska vi vinna, sa en nöjd Mattias Sjögren till C More.

– Oerhört tungt, speciellt när Växjö vinner. Det är jättesvårt att hitta ord över huvud taget. Vi är så otroligt besvikna att vi inte är med i racet med tre matcher kvar, sa Brynäs assisterande tränare Mikael Holmkvist efter matchen.

• Rögle tog sjätte raka hemmasegern.
  • Dennis Everberg gjorde två mål och en assist, det var första gången han gjorde mer än en poäng sedan 15 februari.
  • Melker Eriksson stod för sitt första SHL-mål när han gjorde 3-2 i andra perioden. Senare stod han även för en fin framspelning till Mattias Sjögrens 5-2-mål.
  • Bara 29 sekunder efter Erikssons 3-2-mål gjorde Erik Andersson 4-2 på ett friläge.
  • Kodie Curran hade en andraassist i powerplay och har flest poäng av alla i den spelformen, 6+20 sett över hela säsongen.

• Samuel Ersson hade imponerande 94.92 i räddningsprocent på sina två tidigare matcher mot Rögle den här säsongen. Han imponerade även ikväll, trots sex insläppta mål.
  • Efter bara ett mål på senaste 16 matcherna blev det äntligen mål igen för Tomi Sallinen.
  • Oskar Kvist, född 2001, satte sitt första SHL-mål.
  • Förlusten innebär att Brynäs slutar i ingenmansland.
  • Anton Rödin är, med en assist ikväll, ligans bästa poängplockare efter nyår med 10+18 på 20 matcher.