Ljungkrantz nätade i debuten inför storpublik

7 mars 2020 17:53
#BIFLIF

Publikfesten i Gävle där domaren Patrik Sjöberg avtackades för sin fantastiska karriär blev en mycket underhållande tillställning. Brynäs vann mot Leksand efter straffar, i en match där SHL-debutanten Alexander Ljungkrantz blev målskytt på sitt allra första skott.

– Det är en väldigt speciell match att få vara med om och komma in som ung kille. De har skött sig väldigt bra. Det är enkelt att se att vi är lite för runda, speciellt i anfallszonen. Vi behöver smutsa ner oss lite mer, när vi gör målen är vi lite smutsigare, tyckte Brynäs tränare Ove Molin som inledningsvis berättade i C More om de unga killar som kom in i laget.

– Självklart är man ringrostig när man har varit borta i två veckor. Det går lite fram och tillbaka i spelet, det kanske inte smäller och är alltför hårt där ute, tyckte säger Leksands första målskytt Mattias Ritola.

Brynäs IF

• Rutinerade domaren Patrik "Putte" Sjöberg från Gävle dömde i kväll sin första hemmamatch för Brynäs. Det var också hans sista match i SHL och han hyllades ordentligt av publik och lag före matchen.
  • Tre etablerade spelare i Brynäs har fått avsluta säsongen i förtid på grund av skador. Därför fick flera unga spelare spela i kväll.
  • Forwarden Alexander Ljungkrantz var en av dem. Han gjorde i kväll debut i SHL, och som han gjorde det! Ett par minuter in i perioden dundrade han från nära håll in Brynäs första mål i matchen till 1-1.
  • Brynäs vann tekningarna med 31-24 och tacklingarna med 11-6.
  • Straffläggningen avgjordes av Greg Scott. Hans andra mål i matchen var dessutom riktigt läckert, eftersom han valde att låta pucken glida in mellan målvaktens benskydd i stället för att skjuta iväg den.

Leksands IF

• Leksand tog ledningen med 0-1 och 2-3, men tappade till likalägen. Ändå var det starkt att med bara 35 sekunder kvar av period 3 jaga ikapp till 4-4 och ordna förlängning.
  • Marek Hrivík svarade för ett mål, en assist, gick +2 i plus/minus och sköt hela sex skott på mål.
  • Mattias Ritola har varit borta från spel i flera veckor. Trots det blev han målskytt i kväll via ett löst, välplacerat skott förbi en skymd målvakt.
  • Leksand vann skotten med 36-28.
  • Leksand fortsätter att ta poäng i match efter match, vilket måste bygga deras självförtroende inför det kommande kvalspelet.