MIF

Händemark hjälte när Malmö tog tung seger

17 december 2020 21:40
#RBKMIF

Det blev en tät match i Catena Arena. Gästande Malmö tog ledningen efter drygt fyra minuter men Rögle kvitterade med knappt sex minuter kvar av första. Lagen delade även på målskörden under mittakten, ett var, vilket gav 2-2 inför den sista perioden. Där blev Fredrik Händemark matchvinnare när han tryckte in 3-2 för gästerna som därmed tog tre tunga poäng.

– Det var inte det resultat vi ville ha. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag. Vi har saker vi måste ändra men jag har en stor del i det,sa Cam Abbott till C More.

– Första tycker jag är ganska bra. I den andra sköljer de över oss. Vi står emot bra och får med oss 2-2. Sen tycker jag vi spelar moget och bra i tredje, sa segerskytten Fredrik Händemark

Rögle BK

• Gick poänglösa på hemmaplan för första gången sedan den 25 januari.
  • Samuel Jonsson gjorde sitt fjärde mål och sin sjunde poäng för säsongen. Med det nosar han redan på sin mål- och poängmässigt bästa säsong. 2018/2019 gjorde han fem mål och totalt nio poäng.
  • Éric Gélinas sköt sex skott på mål; flest i hemmalaget.
  • Moritz Seider spelade mest i Rögle: 22:37 minuter.
  • Jonsson nätade på sitt enda skott på mål.

Malmö Redhawks

• Bröt en fem matcher lång förlustsvit mot Rögle.
  • Tog fjärde raka segern.
  • Emil Sylvegårds målmässigt fina säsong fortsätter. Forwarden gjorde sitt nionde och tionde mål för säsongen idag. Det gör att han redan nu har gjort fler mål än förra året (nio). Sylvegårds målmässigt bästa säsong var 2018/2019, då han gjorde elva mål.
  • Adam Ollas Mattsson spelade mest av alla utespelare: 26:24 minuter.
  • Pathrik Westerholm noterades för sin 14:e assist för säsongen. Som mest har han gjort 26 assist under en och samma säsong.