Laginsatsen gav seger för intensivt Frölunda

3 oktober 2020 20:36
#FHCLIF

En jämn och intensiv tillställning mellan Frölunda och Leksand bjöd på kamp och dramatik ända in i det sista. Trots säsongens två första fullträffar från gästernas Marek Hrivík var det Frölunda som kammade hem tre poäng via en seger med 4-2.

– Vi kommer ut bra i spel fem mot fem, men tar många onödiga utvisningar. Anfallsspelet finns där och det är rakare än i torsdags, det är bra. Jag har väl haft några lägen i matcherna innan men kände att det var dags att sätta dit någon. Det fick bli i dag, säger målskytten Filip Johansson i C More.

– Det är fördjävligt tycker jag, vi spelar tillräckligt bra för att ta poäng. Vi har inte lärt oss att vinna, men vi ska göra det på resans gång. Killarna måste bestämma sig, kommenterade en märkbart besviken Leksandstränare Björn Hellkvist.

Frölunda HC

• Frölundas kvitteringsmål till 1-1 kom från lagkaptenen Joel Lundqvist, som därmed blev lagets första tvåmålsskytt den här säsongen.
  • Frölunda hade tacklat mest i SHL inför matchen. I kväll blev det 14-5 i tacklingar till Frölunda.
  • Backen Filip Johansson bytte Leksand mot Frölunda inför säsongen. I kväll gjorde han sitt första mål för säsongen, 3-2, mot just Leksand.
  • Målvakten Johan Mattsson hade inte spelat en match på över en månad innan han i kväll klev in mellan stolparna. Totalt blev det 27 räddade skott.
  • Jan Mursak noterades som passningsläggare till mål i kväll och har därmed svarat för assist i samtliga matcher i årets SHL.

Leksands IF

• Efter åtta assist på de inledande tre matcherna blev Marek Hrivík målskytt i powerplay, spel fem mot tre, när han gjorde 0-1 i Scandinavium.
  • Leksands andra ledningsmål till 1-2 kom från Hriviks klubba, även denna gång i powerplay.
  • Målvakten Janne Juvonen hade det hett om öronen i den första perioden, där han räddade 16 av 17 skott på sitt mål. Totalt räddade han 35 skott i matchen.
  • Kedjan med Cehlarik, Hrivik och Camper var inne på flera baklängesmål.
  • Just Marek Hrivik och Peter Cehlarik hade mest istid i laget med exakt 24 minuter och 21 sekunder var.