Luleå tog sjunde raka mot Leksand

22 oktober 2020 21:47
#LHFLIF

Inför torsdagens match hade Luleå sex raka segrar mot Leksand. När Hesa Fredrik ljöd för sista gången stod det klart att det blev en sjunde. Efter att norrbottningarna gjort tre mål på raken hittade gästerna en reducering i mittenakten - men i tredje avgjorde hemmalaget tillställningen. Siffrorna skrevs till slut till 5-2 när Luleå gick upp i serieledning.

Sagt efter matchen:

– I första perioden är vi inte så påkopplade. Första halvan av andra gör vi det bra men sedan går vi ner oss. Det är en styrka att vi kan vinna även om spelet inte klaffar helt, sa Luleås Erik Gustafsson.

– Vi spelar vårt spel en hel del, men inte i 60 minuter. Vi pressade bra i tredje, vilket visar på karaktär, konstaterade Leksands Carter Camper efteråt.

Luleå Hockey

• Luleå har nu tre vinster i följd och har tagit poäng i samtliga matcher den här säsongen.
  • Norrbottningarna har vunnit fyra av fyra matcher där de haft ledningen efter den första perioden - och sex av sex matcher när de gjort det första målet.
  • Erik Gustafsson var het: han stod för ett mål och två framspelningar.
  • Linus Klasen stod för sitt 200:e poäng i SHL.
  • Tio spelare skrev in sig i poängprotokollet.

Leksands IF

• Leksands segersvit stannade vid två raka.
  • Leksand har inte vunnit en andra period än den här säsongen.
  • Efter tre mållösa matcher mot Luleå satte Otto Paajanen Leksands första fullträff mot norrbottningarna sedan den 17 oktober förra året - detta i powerplay.
  • Dalkarlarnas andra mål kom i samma spelform, den gången signerat Jonas Ahnelöv.
  • Peter Cehlarik fick mycket istid - närmare bestämt 22 minuter - mot sitt gamla lag men hittade inte nätet.