Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Linköpings rivstart räckte - till slut

15 december 2020 21:17
#LHCIKO

Linköping - med sex juniorer i laguppställningen - såg ut att avgöra matchen mot Oskarshamn redan under första perioden som man vann med 4-0, men tre snabba powerplaymål tog bortalaget in i matchen. Då blev Jimmy Anderssons 5-3-mål förlösande och till slut var det inget snack. Linköping vann med samma siffror som senast lagen möttes - 6-3.


Sagt om matchen

– Vi var väldigt missnöjda med vår start förra gången, och hade pratat mycket om att man kan förlora många matcher med en dålig start. Vi kom ut med riktigt bra intentioner och kunde gjort många mål i första perioden. Vi spelade jättedåligt i boxplay, det är lite pinsamt att släppa tre raka, men det som är bra är hur vi svarade efter det, analyserade tvåmålsskytten Jonas Junland.

– Jag tycker att vi gör en riktigt dålig matchstart. Det skapar oro och vi släpper ett par billiga. Det slår på gruppens energi och vi börjar spela i affekt och spelar inte efter vår plan. Det är första gången jag känner att vi är påverkade av den situation vi befinner oss i. Andra perioden är ganska bra, sen börjar vi tredje med powerplay och gör mål, och får ytterligare ett i powerplay. Men vi har inte riktigt lugnet att spela vårt spel utan springer bom och det har man inte råd med, summerade Oskarshamns tränare Martin Filander.

Linköping

  • Linköping har nu vunnit sju av sina tio senaste matcher och kravlade upp på slutspelsplats.
  • Jonas Junland stod för två mål och har gjort tre av sina fem mål den här säsongen mot Oskarshamn.
  • Oula Palve visade sitt spelsinne och hade två vackra förstaassist i den första perioden.
  • I söndags fick han beskedet att han inte fick åka med till JVM, ikväll gjorde Daniel Ljungman sitt första SHL-mål i karriären.
  • Linköping snittar 2,8 mål per match sett över säsongen. Mot Oskarshamn snittar man 6,0 mål per match.

Oskarshamn

  • Oskarshamn åkte på sin tionde raka förlust och blev samtidigt passerade av Linköping i tabellen.
  • Nick Olesen gjorde mål direkt i Oskarshamnsdebuten och har faktiskt inte lämnat en SHL-match poänglös.
  • På säsongens första elva matcher hade Oskarshamn 35,71 % utdelning i powerplay - på de tio efterföljande blott 15,63. Men ikväll fick man islossning. Tre mål på tre powerplay och 100 % utdelning.
  • Rickard Palmberg är viktig för Oskarshamns powerplay, och efter den långa skadefrånvaron har han nu gjort sina 1+2 (varav två assist ikväll) i just powerplay.
  • Det var en tung kväll för Joe Cannata - målvakten släppte tre mål på fem skott.