Örebro besegrade Växjö efter förlängning

24 oktober 2020 22:03
#ÖREVLH

Efter tre powerplaymål i den första perioden skulle Örebro stå för mittenaktens enda fullträff och ordna ett likaläge efter 40 minuters spel mot Växjö. I slutet av den tredje perioden såg Robin Kovacs andra mål ut att bli avgörande - men med minuten kvar att spela utnyttjade gästerna ytterligare ett numerärt överläge och tog matchen till förlängning. Där klev Rodrigo Abols fram och sköt 4-3 till hemmalaget.

Sagt efter matchen:

– Jag hade ett läge i powerplay och ett i tredje, men det var skönt att laget vann och att jag fick göra mål där. Det var en tajt och viktig match, där vår arbetsmoral var bra. Man kan prata om strategier, men om du inte åker skridskor så spelar det ingen roll, konstaterade Örebros matchhjälte Rodrigo Abols efteråt.

– En jämn match. Målen de gör kan vi göra det bättre på, men vi får ta med oss att boxplay är helt fantastiskt idag och vi har ett powerplay som fungerar som det ska, sa Växjös Emil Pettersson efteråt.

Örebro Hockey

• Detta var Örebros femte raka hemmaseger mot just Växjö.
  • Robin Kovacs bröt sin måltorka när han - i powerplay - hittade rätt för första gången den här säsongen. Han skulle sedan dubbla sin målskörd.
  • Mathias Bromé nätade för första gången på fem matcher. I de fem senaste interna mötena mot Växjö har 26-åringen nu gjort sex poäng.
  • Borna Rendulic skrev in sig i poängprotokollet för femte matchen i följd.
  • Rodrigo Abols hade en ribbträff och ett jätteläge i powerplay innan han, till slut, satte den avgörande pucken.

Växjö Lakers

• Efter två raka segrar blev det en poäng för Växjö i afton.
  • Smålänningarnas powerplayspel fortsätter att övertyga. Samtliga mål kom i den spelformen, där tre av fyra försök resulterade i tänd lampa.
  • Richard Gynge gjorde sin 100:e match i Växjötröjan och firade med ett mål - hans tredje på de två senaste.
  • Emil Petterssons kvitteringspuck i slutminuten var hans fjärde på tre matcher. Under samma tidsperiod har gjort sju poäng.
  • Joel Persson assisterade till samtliga fullträffar och spelade näst mest i Växjö med sina 20:48.