FBK

Färjestad tog efterlängtad seger

31 oktober 2020 17:55
#MIFFBK

Det var backarnas afton för Färjestad som tog en tvåmålsledning, tack vare backarna Albert Johansson och Jens Westin, i den första perioden. Hemmalaget Malmö kom tillbaka med två mål i mittakten men gästerna återtog taktpinnen i slutakten där ytterligare ett backmål, signerat Jesse Virtanen, blev matchvinnande och skrev slutresultatet till 3-2 för gästerna.

– Jag tycker att vi slarvar bort matchen i den första perioden där vi gör en blek insats. Vi gör de tlite för lätt för dom att göra mål, sa hemmalagets Johan Olofsson till C More.

– Jag tycker att vi krigar ner dem i tredje. Vi gör en bra första sedan en dålig andra. Men vi ryckte upp oss i tredje, sa Jens Westin i Färjestad till C More.

Malmö Redhawks

• Johan Olofsson gjorde mål för andra matchen i följd och poäng i tredje raka matchen.
  • Jesper Jensen Aabo gjorde sin femte poäng för säsongen.
  • Samme man spelade även mest i hemmalaget: 21:27 minuter.
  • Ponthus Westerholm sköt mest i hemmalaget: Fyra skott på mål.
  • Oliver Lauridsen noterades för tre tacklingar.

Färjestad BK

• Bröt en svit om såväl två raka matcher utan seger i SHL och två raka matcher utan seger mot Malmö.
  • Gjorde tre mål på 17 skott på mål.
  • Albert Johansson nätade för andra matchen i följd.
  • Jens Westin skickade in sitt första mål för säsongen. Det råkade även vara hans fjärde poäng för säsongen och med det tangerade han fjolårets notering (även det 1+3, på 31 matcher). Hans bästa notering under en SHL-säsong är 11 pinnar (2+9).
  • Jesse Virtanen har nu gjort tio poäng (2+8). Håller han det snittet under säsongen landar han på 40 poäng, en pinne ifrån sin toppnotering på 41 poäng (2018/2019).