Cehlariks prickskytte gav Leksand segern

4 januari 2021 21:24
#HV71LIF

HV71 tog visserligen ledningen knappt åtta minuter in i matchen men gästande Leksand kvitterade blott 119 sekunder senare. I mittakten tog laget ledningen genom Otto Paajanen som prickat formen och trots en 2-2-puck knappt åtta minuter in i slutakten kunde dalalaget segla ifrån och vinna med 4-2.

– Jag är nöjd med vår insats. Jag tycker arbetsinsatsen är riktigt bra men det klart att vi är besvikna över att vi förlorar, sa HV71's tränare Niklas Rahm till C More

– Det var en jämn match. De gjorde det svårt för oss att ställa om. Men vi vann på bortaplan och det är allt som betyder något, sa Peter Cehlarik till C More

• Inkassserade sjunde förlusten på de senaste åtta matcherna.
  • Markus Svensson gjorde debut i HV71-tröjan. Han räddade 32 av 35 skott.
  • Johannes Kinnvall gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Förra året noterades backen för elva fullträffar på 51 matcher. Spelar han samtliga matcher i år med det snitt han har landar han på 15 mål.
  • Filip Sandberg (1+0 ikväll) har nu gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna.
  • Eric Martinsson stod för två assist och har nu gjort fem assistpoäng på de senaste fyra matcherna.

Leksands IF

• Tog andra raka segern och tredje segern på de senaste fem.
  • Otto Paajanen gjorde poäng för tredje matchen i följd. Med dagens 1+1 har han nu gjort 3+10 totalt under säsongen. Två mål och fyra har kommit under de tre senaste matcherna.
  • Carter Ashton nätade för andra matchen i rad.
  • Peter Cehlarik nätade för tredje matchen i följd.
  • Oskar Lang sköt mest i Leksand: Sju skott på mål.