Lördagsmys med Martin Johansson

14 november 2020 20:16
#FBKDIF

Med inte mindre än tre mål den här kvällen var Färjestads forward Martin Johansson den stora matchvinnaren när Djurgården besegrades med klara siffror. Johansson passerade via sitt första hattrick med råge 100 SHL-mål i karriären.

– Jag hade nästan gett upp hoppet om ett hattrick, men nu kom det. Det var på tiden! Vi gör en bra och stabil match rakt igenom, vi spelar bra hockey i tre perioder, tyckte matchvinnaren Martin Johansson i C More efter matchen.

– Det är bedrövligt från vår sida. Vi vinner inga närkamper, åker inte tillräckligt med skridskor och ger bort pucken till dem, kommenterade Djurgårdens Jacob Josefson i C More under matchen.

• Färjestad tog ledningen genom Martin Johansson, som med sitt femte mål för säsongen och sitt 100:e SHL-mål i karriären satte 1-0 i spel fem mot fyra tidigt i matchen.
  • Johansson gjorde strax efteråt även 2-0 och i period 2 satte han 4-0, åter igen i numerärt överläge.
  • Färjestad vann skotten med 31-21 och inledde med 17-8 i den första perioden.
  • Lagkaptenen Sebastian Erixon saknades i matchen. Victor Ejdsell tjänstgjorde som lagkapten.
  • Henrik Haukeland hoppade in i förra matchen och startade denna gång i målet från början. Han räddade totalt 21 skott och höll nollan för första gången i FBK-tröjan!

• Efter tre välkomna poäng i torsdags tog det stopp igen för Djurgården mot Färjestad, kampen i den nedre delen av tabellen fortsätter.
  • I den första perioden skapade Djurgården en enda målchans, utifrån statistikens definition på målchans.
  • Målvakten Mantas Armalis byttes in efter en period, då Niklas Svedberg fick ta positionen i båset.
  • Det här var fjärde matchen i rad som Djurgården gick av isen utan att ha gjort mål i numerärt överläge.
  • Alexander Holtz spelade inte i tröja 88, utan i nummer 6. Den ordinarie tröjan glömdes kvar i Stockholm.