Luleå övertidsbesegrade Örebro

19 november 2020 21:39
#LHFÖRE

En pigg start gav hemmalaget en tvåmålsledning efter 20 spelade minuter. Den drygades ut innan minuten var spelad av andra men en rapp reducering gav liv i matchen igen. En stark Örebro-forcering gav två mål i den tredje perioden och förlängning. Där drog Luleå, tack vare Jack Connolly det längsta strået och bärgade två poäng.

– Jag tycker att vi gjorde ett par bra perioder. I den tredje slappnade vi av och det var skönt att studsa tillbaka med det målet, sa Jack Connolly till C More.

– På något sätt åker vi härifrån med en bra känsla trots allt. Jag tycker inte att vi är där från start. Vi är passiva i spelet. Men vi trummar på, sa Örebros tränare Niklas Eriksson.

Luleå Hockey

• Tog första segern efter mer än 60 minuters hockey för säsongen. På de tre tidigare försöken hade man en övertidsförlust och två strafförluster.
  • Juhani Tyrväinen bröt en tio matcher lång måltorka i och med kvällens två fullträffar. Han har därmed gjort tre mål den här säsongen. Förra året blev det elva mål.
  • Erik Gustafssons assistpoäng på Petter Emanuelssons 1-0 var hans 50:e assist i karriären.
  • Chris Desousa debuterade i Luleå.
  • Oscar Engsund gjorde sin 200:e match i Luleå-tröjan.

Örebro Hockey

• Tog poäng för femte matchen i följd. Tre segrar och två övertidsförluster har det blivit på dessa fem.
  • Robin Kovacs gick mållös men förlängde sin poängsvit till fem raka matcher tack vare en assist.
  • Linus Öberg har nu gjort sju mål den här säsongen. Håller han det här snittet landar han på 21 fullträffar.
  • Emil Larsson gjorde sin femte poäng på de senaste fem matcherna. Ett mål blev det ikväll.
  • Robin Salo spelade mest av gästernas utespelare: 23:00 minuter.