Rendulic sköt extrapoängen till Örebro

8 december 2020 21:50
#ÖRELIF

Efter 60 minuters spel utan nätrassel skulle Örebro till slut ta hem bonuspoängen i mötet mot Leksand efter att Borna Rendulic gjorde 1-0 i förlängningen. Närkingarna vann därmed sin första match efter det ofrivilliga coronauppehållet, medan gästerna inkasserade sitt femte raka nederlag på bortais.

Sagt efter matchen:

– Vi har kämpat hårt med corona och äntligen fick vi spela match. Vi kämpade hårt och jag är glad över segern, sa Örebros matchhjälte Borna Rendulic.

– Jämn match, lite schack där ute emellanåt. Det här var ett steg i rätt riktning, ödmjukt och bra men lite svaj i andra perioden, konstaterade Leksands tränare Björn Hellqvist efteråt.

Örebro Hockey

• För sjunde matchen i följd tog Örebro poäng, trots ett två veckor långt uppehåll.
  • Det var också sjunde raka hemmasegern för närkingarna.
  • Borna Rendulic avgjorde med sitt nionde mål för säsongen.
  • Jonas Arntzen räddade inte bara samtliga 28 skott han fick emot sig - han spelade även fram (!) till Rendulics fullträff.
  • Robin Salo åt istid: han spelade 23 minuter och 32 sekunder.

Leksands IF

• Leksand har förlorat elva raka matcher mot Örebro - senast de vann mot närkingarna var den 15 januari 2015.
  • Dalkarlarna har haft det tufft på bortais på sistone och inkasserade sin femte raka förlust.
  • Janne Juvonen stod för flera vassa räddningar och motade 22 av 23 skott.
  • Matt Caitos poängsvit stannade vid två matcher, men han sköt fyra skott på mål och spelade 24:37 minuter.
  • Flest skott på mål - sex stycken - avlossade formstarke Peter Cehlarik, som dock fick lämna matchen tomhänt.