Skellefteå fick HV71 på fall igen

28 november 2020 18:00
#HV71SKE

Skellefteå kom till Jönköping med råg i ryggen. Fyra raka segrar i Husqvarna Garden kanske var anledningen till att västerbottningarna dominerade matchen från start. Det var därför uppseendeväckande att det dröjde tills det återstod blott fem minuter av matchen innan bortalaget avgjorde till 3-2 genom Oscar Möller. Tre välförtjänta poäng in på kontot för Skellefteå som onekligen trivs mot HV71.

– Vi ska vara glada att vi inte förlorade med 10-2. Det är en bedrövlig match och vi har inte ett rätt där ute. Hugo (Alnefelt) gör en bra match, annars kan vi inte ta med oss nåt, sa en uppgiven Linus Fröberg efter matchen.

– Vi gör det bra i första och andra perioden sen är det ganska jämnt i tredje. Vi ska fortsätta spela med den höga intensitet vi hade idag. Riktigt skönt att få med mig pucken och sätta dit den. Skön känsla!, sa Skellefteås matchvinnare Oscar Möller.

• Oskar Olausson är fortsatt stekhet. Junioren gjorde mål för tredje matchen i rad.
  • Daniel Bertov gjorde första målet för säsongen när han öppnade målskyttet i matchen.
  • Linus Fröberg åt massor av speltid, landade på 24:55.
  • Eric Martinsson och Johannes Kinnvall hade fina poängsviter, men bådas sprack idag då de gick poänglösa av isen.
  • Hugo Alnefelts målvaktsspel var ett glädjeämne för hemmalaget. Han räddade 32 av 35 skott.

• Skellefteå vann femte raka i Jönköping och dessutom åttonde på de senaste nio matcherna mot HV71.
  • Oscar Möller hade en jobbig start på säsongen men verkar ha varvat upp. Stod för säsongens andra mål idag.
  • Skellefteå har hittat ett grymt spel i numerärt underläge. Tre dödade utvisningar idag och över 90 % dödade utvisningar sett över de fem senaste matcherna.
  • Joakim Lindström hade en assist och har därmed sju poäng på sina sex senaste matcher.
  • För första gången sedan den 15 oktober fanns Jonathan Johnson återigen med i målprotokollet.