Little sänkte ytterligare ett skånskt motstånd

3 december 2020 21:38
#LHCRBK

Häromdagen gjorde Linköpings poängmaskin Broc Little två mål mot Malmö och vände underläge till seger. På torsdagkvällen var det Rögles tur att åka på en förlust, lagets första sedan i mitten av oktober, efter att just Little hade svarat för det matchvinnande målet.

– Jag tycker att jag får bra hjälp i dag, grabbarna gör det lätt för mig och det känns bra där ute. Rögle pressar oss i sex-sju minuter, men sedan tycker jag att vi har kontroll på matchen, kommenterade Linköpings målvakt Niklas Lundström i C More efter en mycket bra genomförd match.

– Vi har lite otur, när vi har momentum får de ett powerplay och hänger en, men vi har självförtroende i laget. Linköping spelar med hög fart och jag kan inte komma ihåg senast något lag gjorde vårt lag så här frustrerat. Det är ganska irriterat på bänken. De spelar med bra fart och tröttar ut oss, konstaterade Rögles Simon Ryfors i C More.

Linköping HC

• Första perioden slutade 10-9 i skott till hemmalaget, som svarade för den enda fullträffen så långt, Markus Ljunghs styrning till 1-0. Totalt slutade skotten 24-26.
  • Efter åtta matcher utan mål från Broc Little blev det två fullträffar mot Malmö i tisdags. Denna gång var det ett annat lag från Skåne som stod för motståndet, och målskörden utökades med ytterligare en fullträff - som blev matchvinnande.
  • Linköping hade på de fyra senaste matcherna tre uddamålssegrar efter förlängning/straffar och en udddamålsförlust. I kväll blev det ytterligare en match av uddamålskaraktär.
  • Målvakten Niklas Lundström var fullkomligt lysande och räddade 25 av 26 skott. Han hade också två ramträffar med sig.
  • Lagkaptenen Jonas Junland assisterade till lagets båda mål under 22:01 minuters istid.

Rögle BK

• Efter en tids speluppehåll på grund av fall av covid-19 i truppen var Rögle åter i spel i tisdags. Det blev seger direkt mot HV71, men det följdes i dag upp med en förlust.
  • Rögle hade inför nedsläpp tagit poäng i åtta raka matcher och var det lag som hade högst poängsnitt i den matchmässigt haltande serien. I dag tog poängsviten slut.
  • Rögle var även seriens bästa lag på att teka, med 53,14 procent vunna. I dag förlorades tekningarna, 25-28.
  • Simon Ryfors hade fem raka matcher med poäng bakom sig och även i kväll blev det poäng, i form av en assist.
  • Daniel Zaar var annars bäste utespelare i Rögle och blev till slut också ende målskytt.