Frölunda bröt Örebros hemmasvit

17 december 2020 21:31
#ÖREFHC

Frölunda öppnade matchen hårt och även om ledningsmålet dröjde drygt 15 minuter hade man kommandot från start. Gästerna hann göra ett andra mål innan Örebro reducerade men närmre kom inte hemmalaget. Istället kunde Frölunda gå ifrån i målprotokollet i slutperioden och segersiffrorna skrevs till klara 6-1 för gästerna.

– Frölunda kom ut och satte press på oss och tog tag i matchen. Jag tycker inte att vi orkar bryta tillbaka. Vi har några perioder där vi är på väg in i matchen. Men 4-1-målet blir avgörande, sa Örebrotränaren Niklas Eriksson till C More.

– Det är en jämn match. Vi gör en bra bortamatch och får kortare anfall mot oss. Det här ger oss självförtroende och lite lugn inför ledigheten, sa Frölundas Simon Hjalmarsson till C More

Örebro Hockey

• Hemmasviten stannade på åtta raka segrar.
  • Rodrigo Abols, hemmalagets målskytt, gjorde poäng för tredje matchen i följd.
  • Kristian Näkyvä gjorde sin 100:e match för Örebro.
  • Mathias Bromé spelade mest av alla utespelare i hemmalaget: 22:34 minuter.
  • Robin Kovacs noterades för en assist och har nu gjort tre poäng (1+2) på de senaste fyra matcherna.

Frölunda Indians

• Bärgade tredje raka segern mot Örebro.
  • Jonathan Sigalet gjorde sin första match sedan återkomsten till klubben. Backen spelade 17:26 minuter och noterades för en assist.
  • Linus Nässén gjorde poäng för första gången på tolv matcher (av vilka han missat sex). Senast han gjorde poäng var just mot Örebro.
  • Niklas Lasu stod för sin tolfte assist för säsongen och gjorde också poäng för andra matchen i följd. Hans bästa notering är 13 på en säsong.
  • Simon Hjalmarsson hade visserligen gjort fyra poäng på de sex matcher han spelat inför kvällen. Men det var assist. Kvällens mål var hans tredje för säsongen.