Linus Sandin bakom HV71:s trendbrott

3 december 2020 21:17
#HV71DIF

Ettan kom. Tvåan kom. Linus Sandins fullträffar gav HV71 ett ryck i första perioden mot Djurgården och därefter var det inget snack om saken. Smålänningarna tog tre säkra poäng efter 5-1, vilket innebär att lagets förlustsvit nu är över.

– Det var skönt att få hänga dit pucken, väldigt kul för egen del och för laget. Ibland studsar det emot, och ibland får man med sig lite grand. Vi vet att varje match är tuff och det är tre poäng på spel, vi har laddat om och fokuserat på den här matchen. Vi gör det bra i dag och det är därför vi får utdelning, kommenterade Linus Sandin i C More efter sina två mål i första perioden.

– Inte bra, tycker jag, vi har långsamma vändningar och tappar puck. Vi har ingen ingång i zonen på bladet, de ingångar vi har är "kämpa". Dåligt passningsspel och dålig spelbarhet. Jag är inte riktigt nöjd, konstaterade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More.

• HV71 är det lag som har gjort flest mål i numerärt underläge i SHL denna säsong, fyra stycken. Inget sådant blev det i kväll, men väl ett mål i numerärt överläge.
  • Efter tre raka förluster för HV71 blev det denna gång en riktig fullträff och tre poäng.
  • Backarna Eric Martinsson och Johannes Kinnvall var inför nedsläpp poängbäst i laget bland backarna med 14 poäng var. Martinsson utökade den poängskörden med ett mål i kväll.
  • Linus Sandin i HV71 hade haft en liten måltorka, men i kväll lossnade det rejält. Två fullträffar i första perioden slog an tonen för hemmalaget. Därefter serverade han också Simon Önerud öppet mål till 4-0.
  • HV71 var hundraprocentiga i numerärt underläge och femtioprocentiga i numerärt överläge.

Djurgården Hockey

• Djurgården var inför matchen sämst i serien i powerplay med bara 16,67 procent i effektivitet. I kväll fick laget tre lägen i powerplay, men gjorde inget mål i den spelformen.
  • Däremot var stockholmarna tredje bäst i SHL på att teka med 52,41 procent vunna tekningar. I den här matchen förlorades dock tekningarna med 25-31.
  • Niklas Svedberg var tillbaka i Djurgårdens mål efter en längre tids frånvaro från kassen. Han räddade totalt 16 av 21 skott i kväll.
  • Målnollan framåt spräcktes av Jesper Pettersson, som via reduceringen till 5-1 gjorde sitt tredje mål för säsongen.
  • Djurgården vann tacklingarna med 5-3 till antalet i en match med få sådana inslag.