LHF

Leksands hemmaform fortsätter - besegrade Luleå

5 december 2020 20:35
#LIFLHF

Leksand fortsätter att ta poäng hemma. Ett tidigt 1-0 satte laget i ett förarsäte man aldrig klev bort ifrån. Gästande Luleå kom visserligen tillbaka till 1-1 i öppningsakten men Leksand gick till paus med 2-1. Det blev till 3-2 efter 40 minuter innan lagen gjorde varsitt tidigt mål i tredje. Därefter höll Janne Juvonen försvarslinjen och två mål i tom bur spikade slutresultatet till 6-3.

– Vi gör en bra match. Det är en lagseger. Bra försvarsspel och bra målvaktsspel, sa Leksands Jon Knuts till C More.

– Jag tycker att arbetsinsatsen är där. Vi skapar lägen och det är individuella misstag som kostar oss matchen. Det är slarvigt, sa Luleås Erik Gustafsson till C More.

Leksands IF

• Har nu tagit poäng i fem raka hemmamatcher, fyra trepoängare och en övertidsförlust.
  • Carter Camper gjorde sitt tionde mål för säsongen.
  • Patrik Zackrisson hängde sitt första mål för säsongen.
  • Peter Cehlarik har tack vare kvällens DUBBLA assist gjort fem poäng (2+3) på de senaste två matcherna.
  • Fredrik Forsberg stod för 1+2.

Luleå Hockey

• Har nu två förluster på sina tre senaste bortamatcher.
  • Linus Klasen bibehåller sin fina form. Med sitt mål ikväll har han nu gjort poäng i fem av de sex senaste matcherna. Totalt har det blivit 3+3 poäng under dessa matcher.
  • Nils Lundkvist gjorde poäng för andra matchen i rad; I afton blev det en assist, precis som mot Malmö senast.
  • Erik Gustafsson gjorde 1+1. Han bröt därmed en två matcher lång poänglös svit.
  • Gustafsson sköt mest (fem skott) och spelade mest (24:53 minuter) i Luleå.