Formstarka målskyttar visade vägen när Färjestad tog tredje raka

10 december 2020 21:30
#LHCFBK

23 minuter in i mötet mellan Linköping och Färjestad hade gästerna en tremålsledning, där såväl Joakim Nygård och Victor Ejdsell förlängde sina målsviter. Östgötarna spelade upp sig och hade bud på mer efter sitt reduceringsmål, men i den tredje perioden skrev nästa formstarka målskytt in sig i poängprotokollet. Ytterligare ett mål skulle falla efter Jacob Petersons fullträff, vilket innebar att Färjestad tog sin tredje raka seger och vann med 5-1.

Sagt efter matchen:

– Färjestad är effektiva och vi har tyvärr en dålig start på matchen. Det blir bättre efter ett tag, men vi är för blöta. Det är inte godkänt, sa Linköpings Jonas Junland efteråt.

– Det var gott för gruppen. Den första perioden är riktigt bra, men Linköping tar momentum. Vi påtalade att vi skulle vara aktiva i tredje, men efter time-outen blev det bättre, konstaterade Färjestads Johan Pennerborn.

Linköping HC

• Efter fyra raka matcher utan insläppta mål i boxplay fick Linköping sträcka vapen i afton.
  • För andra matchen i rad tände Markus Ljungh mållampan. Han har nu nätat i tre av de fyra senaste matcherna.
  • Han assisterades av Henrik Törnqvist, som var tillbaka efter sin skada.
  • Jonas Junland fick också en assist - hans femte på de fem senaste matcherna.
  • Han spelade också mest i hemmalaget med sina 24:12.

Färjestad BK

• Färjestad tog sin andra raka seger.
  • Jacob Peterson nätade för tredje matchen i följd. Under den perioden har han gjort fyra mål.
  • Joakim Nygård ville inte vara sämre och nätade för tredje matchen i rad.
  • Det gjorde även Victor Ejdsell, som dessutom stod för en assist.
  • Tolv spelare skrev in sig i poängprotokollet: flest noteringar fick Daniel Viksten med sina tre assists.