Växjö förlängde hemmasviten - vann svängig match mot Leksand

10 december 2020 21:55
#VLHLIF

Efter 40 minuter hade Växjö och Leksand tagit ledningen var sin gång och gästerna var i förarsätet inför den sista perioden. Smålänningarnas hemmasvit såg därmed ut att vara i fara - men i den tredje perioden vände hemmalaget på nytt när Teemu Eronen gjorde 4-3 och avgjorde den svängiga bataljen. Detta innebar att Växjö tog sin tionde raka vinst i VIDA Arena.

Sagt efter matchen:

– Vi spelade inte vår bästa match, men vi är trygga i vår hemmaarena och vi gör allt för att vinna här, löd sammanfattningen från Växjös Jack Drury.

– Bra prestation av oss, jag lider med killarna för vi var värda poäng idag. Vi krigade stenhårt, konstaterade Leksands tränare Björn Hellkvist efteråt.

Växjö Lakers

• Växjö tog sin tionde raka seger i VIDA Arena.
  • Detta var den femte vinsten på de sex senaste matcherna för smålänningarna.
  • Emil Pettersson är stekhet: han nätade på nytt och har gjort nio poäng, varav sex mål, på de sex senaste matcherna.
  • Andrew Calof gjorde två poäng senast och förbättrade det i afton med ett mål och två assists.
  • Jack Drury serverade till tre av fyra fullträffar.

Leksands IF

• Det fortsätter att gå grus i bortaspelet för Leksand, som inkasserade sin sjätte raka förlust på resande fot.
  • Peter Cehlarik nätade på nytt: han har nu gjort tre mål och tre assists på de fyra senaste matcherna.
  • Fredrik Forsberg hittade också rätt och har gjort det i två av de tre senaste matcherna.
  • Patrik Zackrisson noterades för två poäng: ett mål och en framspelning.
  • Matt Caito har hittat rätt med flera passningar på sistone: i afton stod han för två framspelningar.